Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης ο Villeneuve

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης ο Villeneuve

ΑΓΩΝΕΣ

Στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης ο Villeneuve

ΑΓΩΝΕΣ

Μία τεράστια πρόκληση έθεσε στον εαυτό του ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1 του 1997, Jacques Villeneuve! Θα τρέξει ξανά στο περίφημο «Brickyard» 19 χρόνια μετά τη νίκη του στον θρυλικό αγώνα των 500 μιλίων!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Παρότι είναι 42 (θα είναι 43 όταν θα γίνει ο αγώνας) και είναι χρόνια εκτός αγώνων μονοθεσίων, ο Villeneuve συμφώνησε με τη  Schmidt Peterson Motorsports και θα οδηγήσει το τρίτο της μονοθέσιο (τα άλλα δύο θα τα οδηγήσουν οι Simon Pagenaud και Mikhail Aleshin).

Κίνηση που απαιτεί σίγουρα… θάρρος αφού στους εδώ και χρόνια πειραματισμούς σε διάφορους θεσμούς, ο πρώην οδηγός της Williams είχε άλλοθι. Τώρα όμως, θα τεθεί αντιμέτωπος με την αφρόκρεμα των αγώνων μονοθεσίων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει να σημειώσουμε πως o Villeneuve «έκανε όνομα» στις ΗΠΑ, αγωνιζόμενος στα Champcar (σ.σ. τότε στην Αμερική ήταν δύο οι βασικοί θεσμοί αγώνων μονοθεσίων, με κοινή συνισταμένη των αγώνα στην Ινδιανάπολη). Το 1994 πήρε την πρώτη του νίκη, το 1995 πήρε τον τίτλο αλλά θριάμβευσε και στον κορυφαίο αγώνα στις ΗΠΑ. Μετά μεταπήδησε στη Formula 1 όπου εκτός από τον τίτλο του 1997, πήρε 11 νίκες, 13 pole, σημείωσε 9 φορές τον ταχύτερο γύρο και ανέβηκε 23 φορές στο βάθρο. Όλα αυτά αγωνιζόμενος , εκτός από την ιστορική βρετανική ομάδα, για τις BAR, Renault, Sauber και BMW Sauber.

Μετά την F1, πρόσθεσε στο ενεργητικό του συμμετοχή στα πρωταθλήματα NASCAR, Speedcar Series, V8 Supercars, Copa Caixa Stock Car, Le Mans Series αλλά και στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Mans. Φέτος, εκτός από τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης, o Villeneuve θα τρέξει και σε κάτι εντελώς διαφορετικό, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RallyCross!