Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τι λέει ο Loeb για το «διαζύγιο» με τον Elena;

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι λέει ο Loeb για το «διαζύγιο» με τον Elena;

ΑΓΩΝΕΣ

Τι λέει ο Loeb για το «διαζύγιο» με τον Elena;

ΑΓΩΝΕΣ

H είδηση του τέλους της συνεργασίας του Sebastien Loeb με τον Daniel Elena, σόκαρε πολλούς κι όχι άδικα.

Advertisement
Advertisement

Όχι μόνο επειδή ο Μονεγάσκος καθοδηγούσε τον Αλσατό επί 23 ολόκληρα χρόνια αλλά κυρίως λόγω του πόσο επιτυχημένη ήταν η συγκεκριμένη συνεργασία. Οι αριθμοί τα λένε όλα: από το 2001 έως το 2020 είχαν 79 νίκες, 119 βάθρα και 9 παγκόσμιους τίτλους στο WRC.

Ακολούθησαν πέντε περιπέτειες στο Ράλι Ντακάρ, οι δύο εξ των οποίων τους βρήκαν στο βάθρο στον τερματισμό. Όμως τα περυσινά προβλήματα ήταν αυτά που οδήγησαν την ομάδα τους, Prodrive, να ζητήσει από τον Loeb να βρει νέο teammate.

Ως γνωστόν, ο Elena δεν μάσησε τα λόγια του και μέσω ενός μακροσκελούς video, απάντησε στην Prodrive για την επιλογή αυτή (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Ποια είναι όμως η θέση του Loeb για όλα αυτά;

Advertisement
Advertisement

loeb-elena-prerace21-a1000x600

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία των ράλι, μίλησε στην γαλλική εφημερίδα L’Équipe: «Δεν ήταν εύκολο τηλεφώνημα γιατί έχουμε περάσει 23 χρόνια μαζί και ο Daniel είναι πολύ καλός μου φίλος. Συζητήσαμε εκτενώς με την Prodrive και αναλύοντας την τελευταία μας εμφάνιση στο Ράλι Ντακάρ, φτάσαμε στο συμπέρασμα πως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Είμαι 47 ετών και δεν θα έχω πολλά χρόνια μπροστά μου για να κερδίσω το Ντακάρ, πρέπει λοιπόν να εξασφαλίσω τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να πετύχω το στόχο αυτό. Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή απόφαση. Όμως αυτή δεν αλλάζει τη σχέση μου με τον Daniel, με τον οποίο έχω μοιραστεί τόσες πολλές επιτυχίες».

Μένει να μάθουμε ποιος θα διαδεχθεί τον Elena στο δεξί μπάκετ του «Κυνηγού» που έχει ετοιμάσει η Prodrive για λογαριασμό της BRX.

Advertisement

loeb-dakar21-s3-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Ο νικητής του Ράλι Ντακάρ, Kevin Benavides, μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

Advertisement

Jamie Chadwick: Αποκλειστική συνέντευξη της Πρωταθλήτριας του W Series

WRC Αρκτικό Ράλι: Ολοκλήρωσε τη δουλειά ο Tanak (vids)