Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Valentino Rossi

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Valentino Rossi

ΑΓΩΝΕΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Valentino Rossi

ΑΓΩΝΕΣ

Απών από το MotoGP της Αραγονίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι ο Valentino Rossi.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβάτης-θρύλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Covid-19, με αποτέλεσμα να τεθεί άμεσα εκτός διαδικασιών του δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της κορυφαίας αγωνιστικής κατηγορίας των δύο τροχών.

Μάλιστα η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha για λογαριασμό της οποίας τρέχει για τελευταία σεζόν, εξέδωσε μία λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έκανε ο «Γιατρός» τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με αυτή, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της περασμένης Κυριακής (11/10) στο Bugatti Circuit του Μαν στη Γαλλία, ταξίδεψε με προορισμό του σπίτι του, στην Ταβούλια της Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

MotoGP-2020-Rd9-France-rossi-d1000x600

Την Τρίτη (13/10), υποβλήθηκε στο PCR τεστ που είναι υποχρεωτικό για όσους ανάμεσα στους αγώνες του MotoGP επιστρέφουν στη βάση τους. Αυτό βγήκε αρνητικό.

Την Τετάρτη (14/10), ο Ιταλός ήταν καλά στην υγεία του και προπονήθηκε κανονικά, δίχως να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, αδιαθεσία ή συμπτώματα της νόσου.

Advertisement

Το πρωινό της Πέμπτης (15/10), ξύπνησε νιώθοντας αδιαθεσία. Είχε δέκατα και άμεσα κάλεσε γιατρό ο οποίος πραγματοποίησε δύο τεστ PCR. Το ταχείας απάντησης που βγήκε αρνητικό και ένα κανονικό, τα αποτελέσματα του οποίου γνωστοποιήθηκαν στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα). Αυτή τη φορά, το τεστ βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ομάδα, από την Κυριακή και μετά, ο Rossi δεν ήρθε σε άμεση επαφή με κανένα από τα μέλη της ομάδας που θα βρεθούν στο Gran Premio de Aragón, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της ακαδημίας του (VR46 Academy).

Advertisement

MotoGP-2020-Rd9-France-rossi-c1000x600

Έτσι ο 41χρονος θα παραμείνει σπίτι του και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα απουσιάσει και από τον αγώνα που θα γίνει πάλι στην Αραγονία, μία εβδομάδα αργότερα.

«Είμαι λυπημένος και θυμωμένος ταυτόχρονα, διότι έκανα ότι μπορούσα για να τηρήσω όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρότι το τεστ της Τρίτης ήταν αρνητικό, επιστρέφοντας από τη Γαλλία φρόντισα να είμαι σε απομόνωση. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορώ να κάνω κάτι να τα αλλάξω. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες των γιατρών και ελπίζω να ανακάμψω σύντομα», έγραψε μεταξύ άλλων στα προσωπικά του social media.

Advertisement

Από την πλευρά της Yamaha δεν γνωστοποιήθηκε ποιος θα αντικαταστήσει τον Rossi αν και δεν αποκλείεται, να δούμε τον Jorge Lorenzo να επιστρέφει στη δράση, για να καλύψει το κενό.

MotoGP-2020-Rd9-France-rossi-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

Δύο θετικά κρούσματα Covid-19 στην Renault F1

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!