Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Super GT: Μηδενικές εκπομπές CO2 από το 2023!

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Super GT: Μηδενικές εκπομπές CO2 από το 2023!

ΑΓΩΝΕΣ

Super GT: Μηδενικές εκπομπές CO2 από το 2023!

ΑΓΩΝΕΣ

Η ιαπωνική σειρά αγώνων Super GT ανακοίνωσε την απόφασή της για μηδενικές εκπομπές CO2 από το 2023! Συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα θα προμηθεύονται δεύτερης γενιάς βιοκαύσιμα από την γερμανική εταιρία Haltermann Carless. Οι πρώτες δοκιμές θα λάβουν χώρα στην Suzuka, τον Αύγουστο.

Advertisement
Advertisement

Τα σπορ πρωτότυπα του Super GT μπορεί να είναι από τα ταχύτερα στον κόσμο. Το ιαπωνικό πρωτάθλημα σε πρόσφατη έρευνα βρέθηκε, μάλιστα, στο top-5 των ταχύτερων σειρών αγώνων παγκοσμίως. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους υπευθύνους του από το να πρωτοπορήσουν στον τομέα της πράσινη ενέργειας.

Έτσι, από το 2023 οι ομάδες του Super GT θα προμηθευτούν συνολικά 300.000 λίτρα κυτταρινικού βιοκαυσίμου δεύτερης γενιάς από την Haltermann Carless. Θα χρησιμοποιηθούν, δε, τόσο στην GT300 όσο και στην, μεγάλη, GT500 κατηγορία του πρωταθλήματος. Αυτή η κίνηση θα μηδενίσει πλήρως τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες δοκιμές για τις ομάδες θα λάβουν χώρα φέτος τον Αύγουστο, στα πλαίσια του αγώνα στη Suzuka. Ο πρόεδρος της GTA, Masaaki Bandoh αποκάλυψε πώς Toyota, Honda και Nissan έχουν ήδη ξεκινήσει να  δουλεύουν στους πάγκους δοκιμών.

Το κόστος της μετάβασης θα καλυφθεί με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Οι μέτοχοι της κατηγορίας, οι κατασκευαστές, οι ιδιοκτήτες σιρκουί και οι προμηθευτές ελαστικών θα μοιραστούν το βάρος. Απούσα δεν θα μπορούσε να είναι και η ίδια η GTA.

Advertisement

Ο Bandoh σκοπεύει παράλληλα να μειώσει και τον αριθμό των σετ ελαστικών που χρησιμοποιούν οι ομάδες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. “Θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στους κατασκευαστές ώστε να εστιάσουν στην διάρκεια των προϊόντων τους αντί στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων” είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Θα ακολουθήσουν κι άλλες σειρές αγώνων το παράδειγμα του Super GT;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο Mitch Evans νικητής στον πρώτο αγώνα της Ρώμης!
Formula E: Η Nissan αγοράζει την e.dams!
Ποια σειρά αγώνων είναι η πιο γρήγορη;

Advertisement