Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren 720S GT3: Επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα Super GT

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren 720S GT3: Επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα Super GT

ΝΕΑ

McLaren 720S GT3: Επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα Super GT

ΝΕΑ

Η McLaren επιστρέφει στο πρωτάθλημα Super GT, έχοντας ως «όπλο» την αγωνιστική έκδοση της 720S, με κωδικό GT3, αλλά και έναν παλιό γνώριμό της, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1, Jenson Button.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Super GT, το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους Ιάπωνες. Στον συγκεκριμένο θεσμό υπάρχουν δύο κατηγορίες, η GT500 και η μικρότερη GT300, με μοντέλα μικρότερης ισχύος. Σε αυτή θα συμμετέχει από τη νέα αγωνιστική σεζόν και η McLaren 720S GT3, βαμμένη στα χρώματα της ομάδας Team Goh, η οποία το 1996 συμμετείχε και πάλι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με μία F1 GTR.  Οδηγός της νέας 720S GT3 θα είναι ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία GT500, ο γνωστός μας από την F1, Jenson Button, που ξαναγυρίζει πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού μοντέλου της McLaren, μετά την 7ετή παραμονή στην ομάδα του Woking, με την οποία κατέκτησε οκτώ νίκες.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας GT300, έτσι και η 720S χρησιμοποιεί τη βασική δομή του μοντέλου παραγωγής, όπως το μονοκόκ πλαίσιο από carbon και τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, ο οποίος θα έχει, σε σχέση με την έκδοση δρόμου, μικρότερη ισχύ, βάση των κανονισμών που ισχύουν στην κατηγορία. Επίσης, να αναφέρουμε ότι το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έχει αντικατασταθεί από ένα αγωνιστικών προδιαγραφών σειριακό, ενώ όπως είναι ευδιάκριτο από τις φωτογραφίες, η 720S GT3 διαθέτει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, με κύριο χαρακτηριστικό την τεράστια πίσω σταθερή αεροτομή.