Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Subaru: Σκέφτεται να επιστρέψει στο WRC!

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Subaru: Σκέφτεται να επιστρέψει στο WRC!

ΑΓΩΝΕΣ

Subaru: Σκέφτεται να επιστρέψει στο WRC!

ΑΓΩΝΕΣ

Την αποκάλυψη ότι η Subaru είναι πολύ κοντά σε επιστροφή στο WRC έκανε από την Ελλάδα ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ!

Advertisement
Advertisement

Ο Σουλαγιέμ δήλωσε ότι η επιστροφή του εμβληματικού κατασκευαστή μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια της Toyota η οποία κατέχει μερίδιο της Subaru.

«Δεν είναι μυστικό ότι είχα συνάντηση με το κύριο Ακιο Τογιόντα και συζητήσαμε το πώς θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε και άλλους κατασκευαστές στο πρωτάθλημα. Και ανέφερε την Subaru» δήλωσε ο Σουλαγιέμ. «Η Toyota κατέχει ένα ποσοστό της εταιρίας και θα υποστήριζε μία πιθανή επιστροφή της Subaru στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι όσους περισσότερους κατασκευαστές έχουμε τόσο το καλύτερο για το σπορ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της FIA.

Advertisement
Advertisement

Η Subaru συμμετείχε εργοστασιακά για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα το 2008. Το Imprezza της εταιρίας είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά στην ιστορία του πρωταθλήματος. Το έχουν οδηγήσει θρύλοι όπως οι Σάινθ, Μακρέι και Μάκινεν. Τελευταίο πρωτάθλημα οδηγών της εταιρίας ήταν με τον Σόλμπεργκ το 2003.

Το πρόβλημα για την εταιρία είναι η κατασκευή ενός υβριδικού κινητήρα. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η Toyota θα την βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Και φέτος με τα χρώματα της Ηyundai Ελλάς ο Αθανασούλας
Όλοι μαζί μια γροθιά για το Ράλι Ακρόπολις
Ford: Δυναμική παρουσία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023