Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στη Σαουδική Αραβία ο «Αγώνας Των Πρωταθλητών»

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Σαουδική Αραβία ο «Αγώνας Των Πρωταθλητών»

ΑΓΩΝΕΣ

Στη Σαουδική Αραβία ο «Αγώνας Των Πρωταθλητών»

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από 30 χρόνια ιστορίας, ο περίφημος «Αγώνας Των Πρωταθλητών» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας! Αυτή θα είναι η δέκατη διαφορετική χώρα που θα φιλοξενεί τη διοργάνωση στην οποία συναντώνται οι κορυφαίοι οδηγοί από διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του διήμερου event που θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιανουάριο. Αυτό που γνωστοποιήθηκε είναι πως η παράλληλη αγωνιστική διαδρομή θα στηθεί στο στάδιο King Fahd στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Ριάντ. Η χωρητικότητά του είναι 75.000 θέσεις.

Ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί ούτε τα ονόματα των οδηγών που θα λάβουν μέρος, ωστόσο αναμένεται να εκπροσωπούν τη Formula 1, τους αγώνες αντοχής, το WRC, το RallyCross και τα IndyCar.

Advertisement
Advertisement

Είναι αξιοσημείωτο πως η πρόσφατη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επιτρέψει στις γυναίκες να οδηγούν θα ανοίξει το δρόμο στη συμμετοχή στο «Race of Champions» και οδηγών γένους θηλυκού.

Αυτός θα είναι και ο πρώτος διεθνής αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα διεξαχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος χώρα του αραβικού κόσμου.