Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Κάλε αγκαλιά με τον θρίαμβο στην Κένυα! (+video)

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Κάλε αγκαλιά με τον θρίαμβο στην Κένυα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Κάλε αγκαλιά με τον θρίαμβο στην Κένυα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ροβάνπερα ήταν ο μόνος από τους κορυφαίους οδηγούς που κατάφερε να βγάλει αλώβητος την τρίτη ημέρα του αγώνα. Πλέον, είναι μία ανάσα από την δεύτερη νίκη του σε Σαφάρι.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή βρίσκονται οι Τακαμότο Κατσούτα και Αντριέν Φουρμό. Δύο ακόμη οδηγοί, δηλαδή, που κατόρθωσαν να επιβιώσουν από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν σήμερα.

Από την άλλη τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά για τα υπόλοιπα κορυφαία ονόματα του θεσμού. Ο Νεβίλ αντιμετώπισε πρόβλημα με την αντλία καυσίμου στην πρώτη ειδική του απογευματινού σκέλους και ολοκλήρωσε την ημέρα 5ος, έντεκα λεπτά πίσω από την κορυφή. Ο Έβανς είναι μία θέση μπροστά από τον Βέλγο παρά τα 4 κλαταρισμένα ελαστικά που είχε σήμερα.

Η κακή τύχη του Λάπι συνεχίστηκε με τον Φιλανδό να συγκρούεται με δύο… πουλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Εσαπέκα έχασε πολύ χρόνο λόγω του σπασμένου παρμπρίζ του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην βαθμολογούμενη δεκάδα βρίσκονται μόλις 6 αυτοκίνητα της πρώτης κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Οι θέσεις 6-9 καταλαμβάνονται από τους Γκρίνσμιθ, Σόλμπεργκ, Καγιετάνοβιτς και Σερδερίδη. Δέκατος είναι ο Τάνακ ο οποίος κατάφερε να ανακάμψει ελαφρώς από την χθεσινή του εγκατάλειψη. Ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να απειλήσει τον Νεβίλ για την 5η θέση.

Απομένουν έξι ειδικές αύριο για την ολοκλήρωση του αγώνα. Η τελευταία δοκιμασία είναι η εκείνη του «κοιμώμενου στρατιώτη» που θα αποτελέσει και την Power Stage. Ο Ροβάνπερα κινήθηκε αρκετά συντηρητικά σήμερα. Εντούτοις αύριο απονέμονται οι επιπλέον βαθμοί στο ταχύτερο πλήρωμα.

Κατά συνέπεια οι διώκτες του Κάλε θα τα δώσουν όλα για την μέγιστη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή. Ίσως ο Φιλανδός προσπαθήσει να βοηθήσει τον Έβανς στη μάχη του πρωταθλήματος. Ωστόσο δύσκολα θα χάσει την δεύτερή του νίκη στην Κένυα.