Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο Benavides νικητής στις μοτοσικλέτες! (+video)

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο Benavides νικητής στις μοτοσικλέτες! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο Benavides νικητής στις μοτοσικλέτες! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kevin Benavides είναι ο μεγάλος θριαμβευτής του φετινού Ντακάρ στις μοτοσικλέτες. Ο Αργεντινός αναβάτης της KTM κέρδισε την 14η ειδική και μαζί την κατηγορία!

Advertisement
Advertisement

Η φετινή μονομαχία στις μοτοσικλέτες ήταν συγκλονιστική. Η πρωτοπορία άλλαξε χέρια εφτά φορές συνολικά από την πρώτη ειδική.

Ήταν ο Kevin Benavides, όμως, εκείνος που είχε τον τελευταίο λόγο. Μπορεί να είχε βρεθεί μόλις μία φορά στην κορυφή της κατάταξης πιο πριν. Ωστόσο, όταν έφτασε η στιγμή της κρίσεως ο Kevin έκανε τα πάντα σωστά. Ο Benavides είχε κρατηθεί κοντά στον Price ο οποίος προηγούταν κατά τις δύο τελευταίες ημέρες. Χθες, μάλιστα, είχε καταφέρει να πλησιάσει στα μόλις 12 δευτερόλεπτα στην γενική.

Advertisement
Advertisement

Και όπως φάνηκε είχε φυλάξει το καλύτερο για το τέλος. Ο Kevin ήταν ο ταχύτερος στην τελευταία ειδική, 35 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Daniels και 55 από τον Price. Έτσι, κατάφερε να υπερκεράσει τα 12 δευτερόλεπτα που τον χώριζαν από την πρώτη θέση και να πάρει μία μεγάλη νίκη.

Αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχία του Benavides στο Ντακάρ. Ο Αργεντινός είχε κερδίσει και το 2021 με Honda. Δεύτερος στην γενική κατάταξη κατέληξε ο Toby Price με ΚΤΜ επίσης, ενώ στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Skyler Howes με Husqvarna.

Advertisement

Νικητή, όμως, έχουμε και στα Quad για το 2023. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Alexandre Giroud ο οποίος υπερασπίστηκε επιτυχημένα την περσινή του νίκη. Ο Γάλλος έλεγξε τον αγώνα από την αρχή και πήρε με την Yamaha την δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Ντακάρ!

Advertisement

Αυτήν την στιγμή ο αγώνας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για αυτοκίνητα και φορτηγά. Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr για τους νικητές όλων των κατηγοριών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Και πάλι ο Loeb την ειδική – Στο νήμα θα κριθούν οι μοτοσικλέτες
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο ακατάβλητος κύριος Sainz! (+video)
Formula E: Ο Dennis κυριαρχεί στο Μέξικο Σίτυ! (+video)