Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Al-Attiyah: Ευχαριστώ που σκοτώνετε το Ντακάρ από νωρίς!

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Al-Attiyah: Ευχαριστώ που σκοτώνετε το Ντακάρ από νωρίς!

ΑΓΩΝΕΣ

Al-Attiyah: Ευχαριστώ που σκοτώνετε το Ντακάρ από νωρίς!

ΑΓΩΝΕΣ

Εξοργισμένος είναι ο πρωτοπόρος του Ράλλυ Ντακάρ με την απόφαση των διοργανωτών να αυξήσουν την ισχύ των Audi RS Q e-tron E2.

Advertisement
Advertisement

Η επιτροπή της FIA για το πρωτάθλημα Rally Raid αποφάσισε να αυξήσει την ισχύ των αυτοκινήτων που υπάγονται στην κατηγορία T1.U. Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα, τους επετράπη να αυξήσουν την απόδοσή τους κατά 8kW, ήτοι 11 ίππους.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε πριν την εκκίνηση του πέμπτου σκέλους και με βάση τα δεδομένα που είχαν συλλεχθεί μέχρι στιγμής. Τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένη κατηγορίας -στην οποία ανήκουν και τα Audi των Sainz, Peterhansel και Ekstrom- ζυγίζουν περίπου 100 κιλά περισσότερο από εκείνα της T1+. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το Toyota GR DKR Hilux του Al-Attiyah.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η παρέμβαση αυτή θα κάνει πιο δίκαιο τον ανταγωνισμό. Όπως, όμως, ήταν φυσικό ο Al-Attiyah δεν ενθουσιάστηκε ακριβώς με την εν λόγω απόφαση. «Τι έκπληξη να δώσουν 11 ίππους παραπάνω στους κυρίως αντιπάλους μας!!! Σας ευχαριστώ που σκοτώνετε από νωρίς τον αγώνα» ήταν το post του Καταριανού οδηγού στο Instagram.

Αντιθέτως, ο Carlos Sainz καλωσόρισε την απόφαση της επιτροπής. «Είμαι χαρούμενος για την απόφαση αυτή. Είχαμε μεγάλο μειονέκτημα λόγω βάρους. Δεν θέλω να έχουμε περισσότερη ισχύ σε σχέση με τους άλλους. Απλώς να είναι δίκαιος ο ανταγωνισμός» δήλωσε ο Ισπανός της Audi.

Advertisement

Ο Al-Attiyah προηγείται για την ώρα στον αγώνα μετά από τις 4 πρώτες ειδικές διαδρομές. Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι πρόκειται να αυξήσει το προβάδισμά του έναντι των δύο Audi που τον ακολουθούν, καθώς η 5η ειδική του αγώνα οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Ράλλυ Ντακάρ μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Το πρόγραμμα του 2023
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο Al-Attiyah στην πρωτοπορία
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Γαλλικό 1-2 στην 4η ειδική

Advertisement