Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μεξικού: Ο Ogier παίρνει τον έλεγχο

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Μεξικού: Ο Ogier παίρνει τον έλεγχο

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μεξικού: Ο Ogier παίρνει τον έλεγχο

ΑΓΩΝΕΣ

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για το ιδιαίτερα δύσκολο Ράλλυ του Μεξικού έπειτα από την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις ειδικές της Παρασκευής, ο Γάλλος υπολειπόταν κατά 5,3 δευτερόλεπτα του Lappi. Όμως, το ατύχημα που είχε ο τελευταίος το Σάββατο, τον έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης.

Έτσι, ο Ogier οδηγώντας ταχύτατα αλλά και στρατηγικά απολαμβάνει, πλέον, μία διαφορά 35,8 δευτερολέπτων από τον teammate του στην Toyota, Elfyn Evans. Στην τρίτη θέση έχει ανέβει ο Neuville. Ο Βέλγος της Hyundai έκλεισε την ημέρα μόλις 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans. Ωστόσο, δύσκολα θα απειλήσει τον Ogier για την κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας στο Μεξικό έχει συμβολική σημασία για τον Ogier. Σε αυτόν είχε κάνει το ντεμπούτο του πίσω στο 2008. Επιπλέον, σε περίπτωση που τον κερδίσει θα είναι η έβδομη φορά, ένα κατόρθωμα που δεν έχει επιτύχει κανείς άλλος μέχρι σήμερα.

«Νομίζω ότι αυτή η διαφορά είναι καλή» δήλωσε ο Ogier. «Η προσέγγισή μας άλλαξε μετά το πρόβλημα του Esapekka. Δεν πήραμε πολλά ρίσκα» συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος του αγώνα.

Advertisement

Από την άλλη, ο πρωταθλητής Kalle Rovanpera έχει έναν δύσκολο αγώνα. Μπορεί να βρίσκεται τέταρτος, όμως η διαφορά του από τον τρίτο Neuville αγγίζει το ένα λεπτό. Από την αρχή του τριημέρου έχει πρόβλημα ρυθμού. Επιπλέον, στην δεύτερη Derramadero το Yaris του Kalle έσβησε προσωρινά, κοστίζοντάς του ακόμη περισσότερο χρόνο.

Ευτυχώς για εκείνον, τον χωρίζει επίσης μεγάλο διάστημα από τον πέμπτο Sordo. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της πρώτης δεκάδας ανήκουν στην κατηγορία WRC2. Στην εντέκατη θέση έχει ανέβει ο Tanak. Ο Εσθονός θα προσπαθήσει να μπει στους βαθμούς την τελευταία ημέρα. Απομένουν τέσσερις ειδικές για την ολοκλήρωση του αγώνα.


Η πρώτη δεκάδα μετά την δεύτερη ημέρα

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2023: Προεπισκόπηση (+video
Ράλλυ Μεξικού: Ο Lappi στην πρωτοπορία-Καταστροφή για Ford
WRC Μεξικό: Έπεσε σε κολώνα ο Lappi (+video)