Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Χιλής: Ο Τάνακ σε θέση ισχύος (+video)

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Χιλής: Ο Τάνακ σε θέση ισχύος (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Χιλής: Ο Τάνακ σε θέση ισχύος (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τον απόλυτο έλεγχο του Ράλλυ Χιλής έχει πάρει μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας ο Οτ Τάνακ. Προβλήματα για τους Έβανς και Ροβανπέρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Εσθονός ξεκίνησε την ημέρα όντας μόλις 4,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Σούινεν στην γενική κατάταξη. Ωστόσο η διαφορά των δύο οδηγών ξεπέρασε τα 58 μετά το τέλος της 12ης δοκιμασίας.

Φυσικά πολλά είχαν μεσολαβήσει μέχρι το τέλος της ημέρας. Στις πρώτες δύο ειδικές οι Ροβανπέρα και Τάνακ σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους. Εντούτοις ήταν ο Έβανς εκείνος που ανέβηκε στην κατάταξη. Ο Ουαλλός κατάφερε να ξεπεράσει ήδη από την 7η ειδική τον Σούινεν για την δεύτερη θέση. Παρέμεινε άνετα σε αυτήν μετά και από την 8η στην οποίαν ο Ροβανπέρα έχασε αρκετό χρόνο και την 4η θέση της γενικής από τον Νεβίλ. Το κακό πρωινό σκέλος της Toyota, όμως, δεν τελείωσε εκεί.

Advertisement
Advertisement

Στην 9η ειδική (τρίτη της ημέρας) ο Έβανς είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά τα οποία του κόστισαν σχεδόν ένα λεπτό σε σχέση με τον Τάνακ. Ο Ουαλλός έχασε την δεύτερη θέση και έπεσε τέταρτος πίσω από τους Σούινεν και Νεβίλ.

Advertisement

Τουλάχιστον ο Έβανς παρέμεινε μπροστά από τον Ροβανπέρα στην κατάταξη μέχρι και το τέλος της ημέρας. Ωστόσο ο Ουαλλός θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή για να προβληματίσει τον teammate του στην μάχη του τίτλου.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω δεν απασχόλησαν, βέβαια, το Τάνακ. Η στρατηγική του Εσθονού ήταν και χθες άψογη. Στις μεγαλύτερες και πιο τεχνικές ειδικές της δεύτερης ημέρας η σκληρή γόμα στο Puma του Τάνακ απέδωσε άψογα. Έτσι μπορεί να κάνει συντήρηση μέχρι τον τερματισμό σήμερα ώστε να πάρει την δεύτερη νίκη σε δύο αγώνες που θα έχουν διεξαχθεί στην Χιλή.


Η γενική κατάταξη έπειτα από την δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Χιλής

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Σταματάει το 2024 από το WRC
Ράλλυ Χιλής: Ανατριχιαστικά ατυχήματα για Λάπι και Λουμπέ! (+video)
Ράλλυ Χιλής: Ο Τάνακ επικεφαλής έπειτα από την πρώτη ημέρα (+video)