Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: H αρμάδα της Red Bull Desert Wings

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: H αρμάδα της Red Bull Desert Wings

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: H αρμάδα της Red Bull Desert Wings

ΑΓΩΝΕΣ

Με 30 νίκες στο παγκοσμίου φήμης Rally Raid στο ενεργητικό της, η Red Bull Desert Wings παρατάσσει στο φετινό Ράλι Ντακάρ μία σύνθεση με βασικό κοινό χαρακτηριστικό την ταχύτητα!

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (Instagram.com/SeitanF1)

Βλέποντας την επίσημη αγωνιστική διαδρομή που γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της Amaury Sport Organisation, είναι σίγουρο πως και φέτος ο αγώνας θα διατηρήσει τον κλασικό του, εξουθενωτικό χαρακτήρα.

Κι αυτό παρότι για πρώτη φορά από το 1978 όταν και θεσπίστηκε, το Ράλι Ντακάρ θα διεξαχθεί στα εδάφη μόνο μίας χώρας. Την τιμή αυτή έχει φέτος το Περού, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση με αμμόλοφους που έχουμε δει όσα χρόνια ο φημισμένος μαραθώνιος διεξάγεται στη Νότια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

casale-pre-dakar19-test-b640tall

Το roster της Red Bull Desert Wings:

Αυτοκίνητα:

Advertisement

Μοτοσυκλέτες:

  • Red Bull KTM Rally Factory Racing: Toby Price, Sam Sunderland, Matthias Walkner, Laia Sanz, Luciano Benavides
  • Άλλες μοτοσυκλέτες: Anastasiya Nifontova, CS Santosh, Stefan Svitko, Daniel & Walter Nosiglia Jaeger

Φορτηγά:

Advertisement

KAMAZ Master: Eduard Nikolaev, Ayrat Mardeev, Dmitry Sotnikov, Andrey Karginov

Dakar18-ss1-sainz-rbpool-a640

Tα highlights του Ράλι Ντακάρ 2018 για τη Red Bull Desert Wings:

Advertisement

4 νίκες σε 5 κατηγορίες το 2018 – Η πιο δυνατή ομάδα!

  • Οι αθλητές της κέρδισαν τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες (Αυτοκίνητα: Carlos Sainz, Μηχανές: Matthias Walkner, Φορτηγά: Eduard Nikolaev, Γουρούνες: Ignacio Casale).
  • Η διαδρομή του 2018 ήταν ένα ταξίδι μήκους 9.000 χιλιομέτρων, διάρκειας δύο εβδομάδων, 14 διαδρομών μέσω της Νότιας Αμερικής που ξεκίνησε στη Λίμα του Περού και τελείωσε στην Κόρδομπα της Αργεντινής.
  • Ο Carlos Sainz και ο συνοδηγός Lucas Cruz κέρδισαν τον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Sainz να πάρει το δεύτερο τίτλο του και η ομάδα Peugeot Total την τρίτη συνεχόμενη νίκη.Dakar18-ss1-sainz-rbpool-b640
  • Οι οδηγοί της Toyota, Nasser Al-Attiyah και Giniel de Villiers τερμάτισαν δεύτεροι και τρίτοι αντίστοιχα.
  • Ο Stéphane Peterhansel οδήγησε τον αγώνα την υπόλοιπη μέρα, αλλά μια «σκληρή» δεύτερη εβδομάδα τον έφερε να τερματίζει τέταρτος συνολικά. Ο Sébastien Loeb αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη διαδρομή 5.
  • Ο Matthias Walkner κέρδισε τον αγώνα των μοτοσυκλετών δίνοντας στη Red Bull KTM Factory Team την 17η συνεχόμενη νίκη του. Ο Walkner έγινε ο πρώτος Αυστριακός που κέρδισε το Dakar.Dakar18-ss1-walkner-rbpool-a640
  • Η Laia Sanz τερμάτισε 15η στην τελική κατάταξη στον αγώνα μοτοσυκλετών και ήταν η κορυφαία γυναίκα αναβάτης.
  • Ο Eduard Nikolaev, με την ομάδα φορτηγών Kamaz Master, οδήγησε για τρίτη φορά σε νίκη στο Ντακάρ. Ο Nikolaev κοντραρίστηκε σκληρά στην κατηγορία των φορτηγών από τον οδηγό της Αργεντινής, Federico Villagra της Iveco.
  • Η νίκη της Kamaz το 2018 ήταν η όγδοη νίκη της ομάδας στο Dakar Rally από τότε που ο αγώνας μεταφέρθηκε στη Νότια Αμερική πριν από 10 χρόνια.Dakar18-ss1-nikolaev-rbpool-a640
  • Στην τετραήμερη κούρσα του, ο Χιλιανός Ignacio Casale προπορεύτηκε νωρίς και διατήρησε τη θέση του μέχρι να περάσει τη γραμμή τερματισμού και να καταλάβει την πρώτη θέση. Η νίκη αυτή ήταν η δεύτερη για τον Casale στη διοργάνωση.