Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Φινλανδίας: Πέφτουν… κορμιά στην κορυφή!

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Φινλανδίας: Πέφτουν… κορμιά στην κορυφή!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Φινλανδίας: Πέφτουν… κορμιά στην κορυφή!

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη του σκέλους της Παρασκευής στο πλαίσιο του Ράλι Φινλανδίας!

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος της ημέρας, μόλις 2.6 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους πρώτους τέσσερις οδηγούς, πράγμα ενδεικτικό της συγκλονιστικής μάχης στον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στην κορυφή της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Jari-Matti Latvala, έχοντας κερδίσει μάλιστα έξι από τις δέκα ειδικές διαδρομές της ημέρας. Παρ’ όλα αυτά, ο τοπικός ήρωας που αγωνίζεται με Toyota Yaris WRC, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους διώκτες του.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως στα 15 από τα 16 τελευταία ράλι στην σκανδιναβική χώρα, όποιος είναι μπροστά την Παρασκευή, κερδίζει στο τέλος.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 1.2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Latvala είναι ένας άλλος οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, ο Kris Meeke, με τον Esapekka Lappi να αφήνει πίσω του τις απογοητευτικές εμφανίσεις των τελευταίων μηνών και να είναι τρίτος με το Citroen C3 WRC.

Το Top4 κλείνει ένα ακόμα Yaris, αυτό του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ott Tanak. Μάλιστα ο Εσθονός, παρότι έβγαινε πρώτος στις ειδικές, το πρωί βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή.

Advertisement

Μάχη στα… δέκατα έχουμε όμως και για την πέμπτη θέση, με μία τριάδα πληρωμάτων να ακολουθεί άλλα 12 sec πιο πίσω. Μπροστά είναι προς το παρόν ο Craig Breen που επιστρέφει στη δράση με το Hyundai i20 Coupe WRC, τέσσερα δέκατα πίσω του είναι ο teammate του Andreas Mikkelsen κι άλλα έξι πιο πίσω, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier με το Citroen C3 WRC.

Όγδοος γενικής και αρκετά πιο πίσω, είναι ο Thierry Neuville που θυμίζουμε πως μαζί με τους Tanak/Ogier μάχονται για τον φετινό τίτλο. Ο Βέλγος είχε πολύ μαλακό set-up στο i20 Coupe WRC και έχασε χρόνο το πρωί, βρήκε όμως λύση στο μεσημεριανό σέρβις και ανέβασε ρυθμό το απόγευμα.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila FIN Toyota 1:04:01.1
2. Kris Meeke/Sebastian Marshall GBR Toyota +1.2
3. Esapekka Lappi/Janne Ferm FIN Citroen +2.4
4. Ott Tanak/Martin Jarveoja EST Toyota +2.6
5. Craig Breen/Paul Nagle IRL Hyundai +14.2
6. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger NOR Hyundai +14.6
7. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia FRA Citroen +15.1
8. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul BEL Hyundai +30.9