Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Επιστρέφει στα NASCAR

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Raikkonen: Επιστρέφει στα NASCAR

ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Επιστρέφει στα NASCAR

ΑΓΩΝΕΣ

Στο θέατρο του τελευταίου του θριάμβου στην F1 επιστρέφει ο Kimi Raikkonen στις 26 Μαρτίου. Αυτή τη φορά, όμως, αγωνιζόμενος στα NASCAR.

Advertisement
Advertisement

Ο δημοφιλής Φιλανδός θα οδηγήσει για λογαριασμό του Project 91 της Trackhouse Racing στην πίστα του Austin. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία ο Kimi κάνει guest εμφάνιση στην κορυφαία σειρά αγώνων των ΗΠΑ.

Πέρσι είχε συμμετάσχει στον αγώνα του Watkins Glen και πάλι με την ίδια ομάδα. Τότε, ο Kimi είχε ξεκινήσει εξαιρετικά καταφέρνοντας να βρεθεί μέχρι και όγδοος στο μέσο του αγώνα. Όμως, έπειτα από μία επανεκκίνηση, ο Raikkonen είχε επαφή με έναν άλλον οδηγό η οποία τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Advertisement
Advertisement

Παρά ταύτα ο πρωταθλητής F1 του 2007 είχε δηλώσει ενθουσιασμένος με την εμπειρία. «Είχα περάσει φανταστικά στα NASCAR» δήλωσε ο Kimi. «Υπήρχαν πολλά πράγματα που έπρεπε να μάθω εν τάχει. Όλοι, όμως, ήταν πολύ εξυπηρετικοί και απόλαυσα τον ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους οδηγούς» συμπλήρωσε.

«Αυτή τη φορά πηγαίνω σε μία πίστα που γνωρίζω» είπε αναφερόμενος στο COTA. «Θα μου πάρει λιγότερο χρόνο να εγκλιματιστώ. Θέλω να το απολαύσω αλλά και να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται» σημείωσε ο πολύπειρος Φιλανδός.

Advertisement

Εξίσου ενθουσιασμένοι είναι και οι άνθρωποι της Trackhouse για την συμμετοχή του Kimi με το Project 91. «Ο Kimi έχει τεράστιο κοινό και πιστεύω ότι απολαμβάνει το να οδηγεί για εμάς» δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της ομάδας Justin Marks. «Είναι ένας παγκόσμιος superstar και είχαμε εκείνον στο μυαλό μας όταν δημιουργούσαμε το Project 91».

Advertisement

Ο Kimi είχε στο σιρκουί του Austin τον τελευταίο θρίαμβο της καριέρας του πίσω στο 2018. Τότε, με την εξαιρετικά ανταγωνιστική Ferrari SF71H είχε επικρατήσει επί του Lewis Hamilton με την πανίσχυρη Mercedes W09.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Ο Vergne νικητής στο θρίλερ της Hyderabad (+video)
70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις
Lancia Delta: Η τελευταία των πρωταθλητών (+video)