Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Polo R Supercar: Το νέο τέρας της VW για το RallyCross

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Polo R Supercar: Το νέο τέρας της VW για το RallyCross

ΑΓΩΝΕΣ

Polo R Supercar: Το νέο τέρας της VW για το RallyCross

ΑΓΩΝΕΣ

Το ταχέως αναπτυσσόμενο FIA World RallyCross Presented by Monster Energy προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων κατασκευαστών, με τις ήδη εμπλεκόμενες εταιρείες να αφιερώνουν όλο και περισσότερους πόρους στα αγωνιστικά με τα οποία τρέχουν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Έτσι και η Volkswagen Motorsport, που φέτος ενισχύει τη συνεργασία της με την πρωταθλήτρια ομάδα της PSRX Volkswagen Sweden. Και μαζί δημιούργησαν το νέο, θηριώδες Polo R Supercar, το οποίο αποκαλύφθηκε στο «Autostadt Wolfsburg».

Έχει ισχύ 570 αλόγων, τετρακίνηση και βελτιωμένη αεροδυναμική σε σχέση με το μοντέλο που χάρισε τον τίτλο στον Johan Kristoffersson και νίκες στον Petter Solberg. Ανασχεδιάστηκαν οι αεραγωγοί στο ανανεωμένο εμπρός μέρος αλλά και η πίσω αεροτομή που παράγει πλέον περισσότερη κάθετη δύναμη.

Advertisement
Advertisement

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, η νέα σεζόν θα είναι συναρπαστική», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Sven Smeets. «Ο ανταγωνισμός θα κάνει ότι μπορεί για να μας πάρει τον τίτλο αλλά προφανώς, δικός μας στόχος είναι να δώσουμε στους Johan και Petter, ένα αυτοκίνητο ικανό να τους κρατήσει στην κορυφή».

Das neue Polo R Supercar für die FIA Rallycross-Weltmeisterschaft

Η σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος RallyCross αρχίζει το Σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου στη Βαρκελώνη. Περιλαμβάνει συνολικά 12 δοκιμασίες, με τους υπόλοιπους σταθμούς να είναι στην Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Λετονία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία και τη Νότια Αφρική.

Advertisement