Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακό Ράλι: Νίκη και τίτλος για τον Γιάννη Παπαδημητρίου!

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολυμπιακό Ράλι: Νίκη και τίτλος για τον Γιάννη Παπαδημητρίου!

ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακό Ράλι: Νίκη και τίτλος για τον Γιάννη Παπαδημητρίου!

ΑΓΩΝΕΣ

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Γιώργος Πολυζώης κέρδισαν το 41ο Ολυμπιακό Ράλι που πραγματοποιήθηκε στις ειδικές διαδρομές του Λάλα και της Φολόης!

Advertisement
Advertisement

Παρά τη δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας, τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της ΓΓΑ τηρήθηκαν ομαλά στον αγώνα που αποτέλεσε τον τρίτο γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος.

Στην τέταρτη συμμετοχή του σε αυτό το ράλι, ο έμπειρος Παπαδημητρίου που οδηγούσε ένα Skoda Fabia Rally2 Evo, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Πέτυχε την καλύτερη επίδοση σε όλες τις διαδρομές, είδε την καρό σημαία με σχεδόν τρία λεπτά διαφορά από τους διώκτες του και πανηγύρισε την τρίτη συνεχή νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Με αυτό τον τρόπο, αναδείχθηκε και μαθηματικά Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2020!

Διάκριση την οποία πανηγυρίζει για δεύτερη φορά στην καριέρα του, με την προηγούμενη να είναι 21 χρόνια πίσω! Συνοδηγός του Παπαδημητρίου ήταν ο Γιώργος Πολυζώης.

Advertisement
Advertisement

41o-Olympiaco-Rally-Papadimitriou-a1000x600

Οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Fred Miclotte (Skoda Fabia Rally2 Evo) είχαν ωραία κόντρα για τη δεύτερη θέση με τους τοπικούς ήρωες και νικητές του αγώνα από το 2017 έως και πέρυσι, Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνο Σούκουλη, που συμμετείχαν με ένα Mitsubishi Lancer Evo VI.

Αν και δυσκολεύτηκε στο πρωινό loop ειδικών, ο κάτοχος του WRC Trophy το 2017, ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια και ήταν αυτός που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στην πρώτη του επίσκεψη στον Πύργο.

Advertisement

Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν οι Θέμης Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας στην τρίτη τους εμφάνιση με το Ford Fiesta R5, ενώ μία θέση πιο πίσω βρέθηκαν οι νικητές της Ομάδας Ν, Ντίνος Τζέμος-Ηλίας Παναγιωτούνης!

Την πρώτη τους φετινή νίκη στην F2 πραγματοποίησαν οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta R1T19). Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική C6, πίσω από τους Καρανικόλα-Βασιλάκη και «Pazonen»-Κοτρωνή, τερμάτισαν οι Αναστάσιος Παπαδόπουλος-Ανδρέας Βασιλόπουλος με Toyota Starlet EP91.

Advertisement

Στις εγκαταλείψεις του αγώνα, ξεχώρισες αυτή των πρωτοπόρων του Πρωταθλήματος της Ν, «Panagiotis Roustemis»-Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Mitsubishi Lancer Evo X), που αν και ξεκίνησαν δυνατά, αντιμετώπισαν πρόβλημα με την υποβοήθηση του τιμονιού με αποτέλεσμα να τεθούν πρόωρα εκτός αγώνα.

41o-Olympiaco-Rally-Papadimitriou-c1000x600

Νικητές επιμέρους κατηγοριών
C1: Ιωάννης Παπαδημητρίου/Γιώργος Πολυζώης – Skoda Fabia Rally2 Evo
C2: Ιωάννης Μπαντούνας/Κωνσταντίνος Σούκουλης – Mitsubishi Lancer Evo VI
C3: Θεόδωρος Μούγιος/Ευάγγελος Παναρίτης – BMW 320 E30
C4: Γεώργιος Καρούζος/Παναγιώτης Μπράβος – Toyota Corolla AE86
C5: Γεώργιος Μανέτας/Φώτης Αλεξανδρόπουλος – Toyota Corolla AE111
C6: Επαμεινώνδας Καρανικόλας/Γιώργος Βασιλάκης – Ford Fiesta R1T19

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!