Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Ασία να «σώσει» τη σεζόν της Formula E;

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορεί η Ασία να «σώσει» τη σεζόν της Formula E;

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Ασία να «σώσει» τη σεζόν της Formula E;

ΑΓΩΝΕΣ

Η έκτη σεζόν της Formula E έχει πέσει «θύμα» της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, ίσως όμως υπάρχει λύση.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια έχει μπει στα… pits για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Προηγήθηκε η ματαίωση των αγώνων σε Σανιά (Κίνα), Ρώμη (Ιταλία) και Τζακάρτα (Ινδονησία) ενώ τα παραπάνω συνεπάγονται αναβολή/ματαίωση και των αγώνων στο Παρίσι (Γαλλία) και τη Σεούλ (Νότια Κορέα).

Η συνέχεια στο καλεντάρι περιλαμβάνει αγώνες στο Βερολίνο (Γερμανία) στις 21 Ιουνίου, τη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ) στις 11 Ιουλίου και το Λονδίνο (Αγγλία) στις 25-26 Ιουλίου. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πως αυτοί οι τέσσερις αγώνες θα μπορούν να διεξαχθούν κανονικά.

Ενώ γράφονται αυτά τα λόγια η Γερμανία έχει ξεπεράσει τους 2000 θανάτους από τον κορωνοϊό, η Αγγλία πάνω από 7000 με τα νούμερα να ανεβαίνουν με τραγικό ρυθμό ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στην πιο δεινή θέση – με τετραψήφιες απώλειες καθημερινά, σχεδόν 15.000 νεκρούς και το Μεγάλο Μήλο να αποτελεί το επίκεντρο του προβλήματος.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του the-race.com, οι ιθύνοντες της Formula E εξετάζουν ένα Plan B μέσω του οποίου θα μπορούσαν να σώσουν τη σεζόν. Αυτό θα αφορά αγώνες επί Ασιατικού εδάφους, αφού φαίνεται πως σε εκείνο το κομμάτι του πλανήτη, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να προγραμματιστούν τρία ePrix για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σε Σανιά, Σεούλ και Τζακάρτα. Ειδικά η κινεζική πόλη, δεν έχει κρούσμα του Covid-19 από τον Φεβρουάριο!

Advertisement

Τα παραπάνω έχουν γνωστοποιηθεί στις ομάδες αλλά όπως είναι εύλογο, λόγω της ρευστότητας της κατάστασης και της αβεβαιότητας που προκύπτει από αυτή, όλα είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Τα μονοθέσια μένουν στα γκαράζ (video)

F1: Υποχρεωτικές άδειες και στη Williams

Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας

Advertisement