Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP: Το φινάλε της σεζόν θα γίνει στο Πορτιμάο!

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Το φινάλε της σεζόν θα γίνει στο Πορτιμάο!

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP: Το φινάλε της σεζόν θα γίνει στο Πορτιμάο!

ΑΓΩΝΕΣ

Πρόσφατα οι FIM, IRTA και Dorna Sports ανακοίνωσαν πως θα προστεθεί ένας, τελευταίος αγώνας, στο καλεντάρι του Moto GP. Τελικά αυτός θα γίνει στο Autodromo Internacional do Algarve!

Advertisement
Advertisement

Η εντυπωσιακή πίστα του Πορτιμάο, με τις υψομετρικές διαφορές που της χαρίζουν ξεχωριστό χαρακτήρα, θα υποδεχθεί τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου στις 20-22 Νοεμβρίου, σε ένα φινάλε που αναμένεται επικό. Και γιατί όχι, να κρίνει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2020.

Με αυτή την προσθήκη ο συνολικός αριθμός αγώνων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ανεβαίνει στους 14, αν και η διοργανώτρια αρχή κάνει λόγο για 15 αφού προσμετρά και την πρεμιέρα του Κατάρ, όπου όμως είχαμε μόνο αγώνες για τις κατηγορίες Moto2 και Moto3.

Παράλληλα, όλες οι στάσεις στο πρόγραμμα του 2020 αφορούν πίστες που βρίσκονται στην Γηραιά Ήπειρο, αφού λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και των ταξιδιωτικών περιορισμών που αυτή έχει φέρει, κρίθηκε αδύνατο να δούμε αγώνες στην Ασία, την Αυστραία, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Advertisement

Το Πορτιμάο φιλοξενεί αγώνες του WorldSBK ενώ φέτος θα ενταχθεί και στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1, καθώς φιλοξενεί τον δωδέκατο γύρο της σεζόν στις 25 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, που κατάγεται από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που το MotoGP θα επιστρέψει στη χώρα μου μετά από 8 χρόνια και τον αγώνα που είχε λάβει χώρα τον Μάιο του 2012 στο Circuito do Estoril».

Advertisement

Αναλυτικά το νέο καλεντάρι:

Διαβάστε επίσης:
MotoGP Τσεχίας: Νίκη-έκπληξη για KTM και Binder (vids)

Advertisement

MotoGP: Νέα επέμβαση στο χέρι του Marquez

Όταν το WRC συνάντησε το MotoGP (video)