Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Αυστρίας: Σημαντική νίκη για Dovizioso (video)

Ελλάδα 2:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστρίας: Σημαντική νίκη για Dovizioso (video)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Αυστρίας: Σημαντική νίκη για Dovizioso (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε άσχημα για τον Andrea Dovizioso αλλά η νίκη στο Red Bull Ring τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι του τίτλου!

Advertisement
Advertisement

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati συνέχισε το εντυπωσιακό σερί της ιταλικής εταιρείας στην πίστα του Σπίλμπεργκ, με το αυστριακό MotoGP να αποτελεί τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ήταν όμως ένας αγώνας που περισσότερο θα τον θυμόμαστε και το τρομακτικό ατύχημα του ένατου γύρου, στη στροφή 3, όπου μετά τη σύγκρουση των Johann Zarco και Franco Morbidelli, οι ανεξέλεγκτες μοτοσυκλέτες τους παραλίγο να παρασύρουν τους εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha, Maverick Vinales και Valentino Rossi.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Vinales βρισκόταν στην pole, με τη Pramac Ducati του Jack Miller και τη Yamaha Petronas SRT του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Fabio Quartararo να συμπληρώνουν την πρώτη σειρά του grid. Ο Dovizioso ήταν στη δεύτερη μαζί με την εργοστασιακή KTM του Pol Espargaro και την εργοστασιακή Suzuki του Joan Mir.

Advertisement
Advertisement

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Miller έφυγε μπροστά, με τον Vinales να κατρακυλά στην πέμπτη θέση. Όμως αυτός που πήρε φόρα με το πέρασμα των γύρων ήταν ο P. Espargaro. Ο Ισπανός πέρασε και τις δύο Ducati και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Advertisement

Πίσω του είχαμε μία σειρά από ανακατατάξεις, με τον Dovizioso να υποχωρεί αρχικά στην τέταρτη θέση αλλά να περνά μετά τους Mir και Miller. Κάπου εκεί, ξεκίνησε ο γύρος 9 και ήρθε το τρομακτικό ατύχημα που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Αφού αποδείχθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν ήταν καλά στην υγεία τους, είχαμε επανεκκίνηση μετά από 20 λεπτά. Ο Miller έκανε ξανά καλή εκκίνηση και μαχόταν με τον P. Espargaro τον οποίο και πέρασε, με τον Dovizioso και τους αναβάτες της Suzuki να τον μιμούνται.

Advertisement

Όμως τα χειρότερα για τον αναβάτη της KTM ήρθαν όταν συγκρούστηκε με την Tech3 KTM του Miguel Oliveira.

Advertisement

Στην κορυφή ο Miller προσπαθούσε μάταια να ξεφύγει, με τον Dovi και τον Rins να τον περνούν – όμως στη μεταξύ του μονομαχία για την κορυφή, ο αναβάτης της Suzuki έπεσε.

Αυτό ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για  τη δέκατη-πέμπτη νίκη του Dovizioso στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών αφού στους τελευταίους γύρους διαχειρίστηκε επιτυχώς το προβάδισμά του.

Κι αυτό διότι ο Miller περισσότερο απειλούνταν παρά απειλούσε, καθώς μία άλλη Suzuki, αυτή του Rins, είχε πλησιάσει επικίνδυνα. Οι δυο τους είχαν μία συναρπαστική μονομαχία στο φινάλε, με τον Αυστραλό να κάνει λάθος στην προτελευταία στροφή και τον Ισπανό να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο!

Τέταρτος τερμάτισε ο νικητής του Μπρνο, Brad Binder της KTM, παρότι είχε εκκινήσει μόλις δέκατος-έβδομος ενώ πίσω του είχε τον Valentino Rossi.

Η πρώτη Honda ήταν αυτή του Takaaki Nakagami στην έκτη θέση, με τον Quartararo μόλις όγδοο αλλά να διατηρεί τα ηνία στη βαθμολογία, με προβάδισμα 11 πόντων έναντι του Dovizioso.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
To τελευταίο μέρος του «Making of» του Climbkhana 2 (video)

MotoGP: Το φινάλε της σεζόν θα γίνει στο Πορτιμάο!

Video: Πως ο Da Costa κατέκτησε τον τίτλο στη Formula E