Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Καταλονίας: Νίκη για Quartararo, πτώση για Rossi/Dovizioso (vid)

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Καταλονίας: Νίκη για Quartararo, πτώση για Rossi/Dovizioso (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Καταλονίας: Νίκη για Quartararo, πτώση για Rossi/Dovizioso (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Κεφάλι στη βαθμολογία του MotoGP πήρε ξανά ο Fabio Quartararo, χάρη στη νίκη του στον αγώνα της Βαρκελώνης!

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος που είχε εκκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν βλέποντας πρώτος την καρό σημαία στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, είχε έκτοτε μέτρια αποτελέσματα – με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και στη βαθμολογία. Ανέκαμψε όμως, ας δούμε το πως!

Ο teammate του στη Yamaha Petronas SRT, Franco Morbidelli, είχε την pole position. Και δίπλα του εκκινούσαν ο Quartararo και ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha. Στη δεύτερη σειρά ήταν Pramac Ducati του Jack Miller, η M1 του Maverick Vinales και η Avintia Ducati του Johann Zarco ενώ στην τρίτη σειρά συναντάμε την εργοστασιακή KTM του Pol Espargaro, την εργοστασιακή Suzuki του Joan Mir και την εργοστασιακή Ducati του Danilo Petrucci.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Morbidelli έκανε καλή εκκίνηση, ο Miller ανέβηκε δεύτερος, με τον Rossi τρίτο, ενώ πιο πίσω η σύγκρουση του Zarco με την εργοστασιακή Ducati του Andrea Dovizioso, έθεσε αμφότερους εκτός αγώνα. Κάπου εκεί ο Ιταλός αποχαιρέτησε την κορυφή της βαθμολογίας.

Advertisement
Advertisement

Ο Rossi πέρασε τον Miller στη στροφή 5 και έβαλε πλώρη για τον Morbidelli, την ώρα που ο Quartararo ανέβαινε στην τρίτη θέση. Ο Γάλλος πήρε φόρα, πέρασε τον Rossi στον έκτο γύρο και στον ένατο έκλεψε και τα ηνία από τον teammate του. Τα κράτησε μέχρι τέλους.

Ο Morbidelli προσπάθησε να αντεπιτεθεί αλλά δύο λάθη, τον έριξαν τρίτο. Έπειτα ήταν η σειρά του Rossi να πιέσει αλλά στην προσπάθεια το παράκανε, έχασε τον έλεγχο και είχε πτώση. Έτσι έχασε την ευκαιρία για το 200ο βάθρο σε 350 εκκινήσεις στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών.

Advertisement

Η Yamaha Petronas SRT βρέθηκε στο 1-2 αλλά η φθορά στα ελαστικά του Morbidelli τον έριξε τελικά εκτός βάθρου, αφού τον προσπέρασαν οι δύο εργοστασιακές Suzuki με τους Joan Mir και Alex Rins. O Mir είναι αυτός που καταδιώκει πλέον τον Quartararo στη βαθμολογία, ενώ για τον Rins που εκκίνησε μόλις δέκατος-τρίτος, ήταν το πρώτο φετινό βάθρο.

Πίσω από τον Morbidelli πλασαρίστηκαν οι δύο Pramac Ducati, μπροστά από την LCR Honda του Takaaki Nakagami και την εργοστασιακή Ducati του Danilo Petrucci.

Όσο για τον Vinales, έκανε κακή εκκίνηση, έπεσε δέκατος-έκτος και τελικά μείωσε τις απώλειες τερματίζοντας ένατος. Έμεινε όμως 18 πόντους μακριά από τον Quartararo.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το Instagram F1 Live με Σεϊτανίδη-Πουρναράκη (video)

F2: Πάλι στο βάθρο ο Schumacher – διεκόπη ο αγώνας (video)

Επίσημο: Συνεχίζει στο MotoGP ο Valentino Rossi!