Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

F2: Πάλι στο βάθρο ο Schumacher – διεκόπη ο αγώνας (video)

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F2: Πάλι στο βάθρο ο Schumacher – διεκόπη ο αγώνας (video)

ΑΓΩΝΕΣ

F2: Πάλι στο βάθρο ο Schumacher – διεκόπη ο αγώνας (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου στη Formula 2 πραγματοποίησε ο Mick Schumacher!

Advertisement
Advertisement

Μετά τη χθεσινή του νίκη στον feature αγώνα στο Σότσι, ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Michael, ανέβηκε ξανά στο βάθρο – για δέκατη φορά μέσα στο 2020!

Ο 21χρονος έκανε μία ακόμα εξαιρετική εκκίνηση, αφού από την όγδοη θέση στο αντεστραμμένο grid, αντέδρασε εκπληκτικά και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση.

Σύντομα άρχισε να πιέζει τον Jack Aitken και τελικά τον πέρασε στον τέταρτο γύρο.

Advertisement
Advertisement

schumacher-mick-sochi-20-feature-win-prema-d1000x600

Ενώ ο Schumi Jr είχε ήδη βρεθεί στο Top-3, ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη του τίτλου, Callum Illot, είχε κάνει κακό ξεκίνημα από την έκτη θέση και ήταν όγδοος, δίχως σημάδια ανάκαμψης.

Και φτάσαμε στον έβδομο γύρο του αγώνα στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, όταν το ατύχημα με πρωταγωνιστές τον Aitken και τον Luca Ghiotto, έφερε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Οι δυο τους είχαν μονομαχία διαρκείας, που κορυφώθηκε στην σχεδόν ατελείωτη στροφή 3.

Advertisement

Με τα μονοθέσιά τους δίπλα-δίπλα, ο Βρετανός είχε κλατάρισμα που οδήγησε σε υποστροφή και η αναπόφευκτη επαφή έστειλε αμφότερους στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

A

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν και βγήκαν μόνοι τους από τα μονοθέσιά τους, διότι η επέμβαση των κριτών καθυστέρησε πολύ και το μονοθέσιο του Ghiotto τυλίχθηκε στις φλόγες.

Advertisement

Μάλιστα, ήταν τόσο εκτεταμένη η ζημιά στον προστατευτικό τοίχο, που αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα, με τους πρώτους οκτώ οδηγούς να παίρνουν τους μισούς βαθμούς. Έτσι ο Schumacher πήρε 5, ο Illot 1 και η μεταξύ τους διαφορά ανέβηκε στους 22, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Όσο για τη νίκη, για πρώτη φορά φέτος πανηγύρισε ο Guanyu Zhou!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

Todt: Συνεχίζει τη μάχη ο Michael Schumacher

Ένα όνειρο με τον Schumacher…