Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Silverstone: Νικητής ο Bagnaia στον καλύτερο φετινό αγώνα

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Silverstone: Νικητής ο Bagnaia στον καλύτερο φετινό αγώνα

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Silverstone: Νικητής ο Bagnaia στον καλύτερο φετινό αγώνα

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Pecco Bagnaia ήταν ο μεγάλος νικητής σε ένα συναρπαστικό Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Ίσως τον καλύτερο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP παρακολουθήσαμε στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας, με τους αναβάτες να χαρίζουν απίστευτο θέαμα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο νεαρός Ιταλός ξεκίνησε ήρεμα τον αγώνα και έμεινε μέσα στο group των πρωτοπόρων στους πρώτους γύρους.

Advertisement
Advertisement

Όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο επιθετικός ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση στο δεύτερο μισό του αγώνα. Στους τελευταίους δύο γύρους δέχτηκε την επίθεση του Maverick Vinales, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και τελικά να φτάνει στην 4η φετινή του νίκη.

Ο Bagnaia, πλέον, μπαίνει ξανά στη μάχη του τίτλου έχοντας 49 βαθμούς διαφορά στην 3η θέση από τον πρώτο Fabio Quartararo.

Advertisement

Τρομερό αγώνα πραγματοποίησε ο Maverick Vinales με την Aprilia. Ο Ισπανός δεν έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε στην 6η θέση στον πρώτο γύρο. Ο ρυθμός του, παρόλα αυτά, ήταν εξαιρετικός και κατάφερε στο τέλος να παλέψει για τη νίκη. Τελικά, έμεινε στη 2η θέση και κατάκτησε το δεύτερο βάθρο του φέτος.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Jack Miller με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, ενώ απίθανο αγώνα πραγματοποίησε ο Enea Bastianini ο οποίος από τη 12η θέση στον πρώτο γύρο κατάφερε να ανέβει μέχρι την 4η θέση.

Πίσω του τερμάτισε ο Jorge Martin επίσης με Ducati, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο πολύ δυνατός Miguel Oliveira με την εργοστασιακή KTM. Εντυπωσιακός στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν ο Alex Rins ο οποίος οδήγησε τον αγώνα με την Suzuki, πριν υποχωρήσει τελικά στην 7η θέση με προβλήματα στα ελαστικά του.

Advertisement

Στη μάχη του πρωταθλήματος τα πράγματα δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα καθώς οι δύο βασικοί διεκδικητές κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Ο Fabio Quartararo, με την Yamaha, δεν είχε τον αγώνα που θα περίμενε και μετά την ποινή Μεγάλου Γύρου που έπρεπε να εκτίσει, έμεινε να παλεύει για την εξάδα. Ο ρυθμός του δεν ήταν καλός και στο τέλος του αγώνα αναγκάστηκε να υποχωρήσει μέχρι την 8η θέση.

Το μόνο θετικό για τον Quartararo είναι ότι κράτησε πίσω του τον τραυματία Aleix Espargaro και διατήρησε τη διαφορά στη βαθμολογία στους 22 βαθμούς. Ο (τραυματίας, επαναλαμβάνουμε) Espargaro, από τη μεριά του έκανε ότι μπορούσε, πάλεψε στα ίσια παρά τον πόνο στα πόδια, κατάφερε να μπει στη δεκάδα, διασώζοντας ένα πολύ δύσκολο τριήμερο για εκείνον.

Τέλος, αναφορικά με τις πτώσεις των αναβατών, σημαντικότερη του αγώνα ήταν εκείνη του Johann Zarco ο οποίος έπεσε στον 5ο γύρο, τη στιγμή που βρισκόταν στην πρώτη θέση, οδηγώντας τον αγώνα από την pole position.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (19-21 Αυγούστου) στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας.

Κατάταξη MotoGP Silverstone

Βαθμολογία μετά και το MotoGP του Silversyone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Silverstone: Pole position με ρεκόρ για τον Johann Zarco
Ο Jorge Lorenzo μπήκε στο MotoGP Legends Hall of Fame
MotoGP 2022: Ιστορική νίκη για τον Aleix Espargaro και την Aprilia