Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αραγονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Αραγονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Αραγονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το MotoGP επισκέπτεται την Ισπανία για τον 15ο γύρο του πρωταθλήματος, λίγο πριν ξεκινήσει το «ασιατικό» tour.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP έχει μπει για τα καλά στο δεύτερο μισό της σαιζόν και τα πράγματα όσον αφορά την μάχη του τίτλου έχουν αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Fabio Quartararo εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (30 βαθμούς από το δεύτερο), ωστόσο έπειτα από τις 4 συνεχόμενες νίκες του Pecco Bagnaia, ο Ιταλός έχει μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά εκείνο που αναμένεται να κυριαρχήσει στην πίστα του Aragon είναι η επιστροφή του Marc Marquez στη σέλα της Repsol Honda του. Ο Ισπανός, έπειτα από το επιτυχημένο τεστ στο Misano πριν από περίπου μία εβδομάδα, αποφάσισε μαζί με την ομάδα και τους γιατρούς του να πάρει μέρος στο αγωνιστικό τριήμερο.

Advertisement
Advertisement

Ο Marquez αισθάνθηκε το χέρι του να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση έπειτα από την 4η επέμβαση τον περασμένο Ιούνιο και αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών είναι να οδηγεί κάθε τριήμερο τη μοτοσικλέτα του. Στο Aragon λοιπόν θα έχουμε την μεγάλη επιστροφή του Marquez, ο οποίος έχει να αγωνιστεί 110 ημέρες σε κορυφαίο επίπεδο, από το GP της Ιταλίας.

Εκτός από την επιστροφή του Marc Marquez στη δράση, θα έχουμε και την επιστροφή του Joan Mir στη σέλα της Suzuki. Ο πρωταθλητής του 2020 είχε τραυματιστεί στο χέρι στο Silverstone και έχασε τον προηγούμενο αγώνα στο Misano, αλλά τώρα είναι έτοιμος να οδηγήσει ξανά την μοτοσικλέτα του. Αρκετά ήταν τα νέα και στο μεταγραφικό επίπεδο με τους Taka Nakagami να επιβεβαιώνεται στην LCR Honda για το 2023 και τους Luca Marini και Marco Bezzecchi να μένουν στην ομάδα της Mooney VR46 του Valentino Rossi.

Η πίστα του Aragon

Advertisement

Η πίστα Motorland Aragon βρίσκεται στην περιοχή Alcaniz της Ισπανίας και σχεδιάστηκε από τον διάσημο Γερμανό Hermann Tilke. Επικεφαλής του project ήταν τότε ο πρώην οδηγός Formula 1, Pedro de la Rosa και στόχος ήταν η διαδρομή να ακολουθεί το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Η πίστα έχει μήκος 5.077 (διαδρομή MotoGP) μέτρα και διαθέτει τέσσερις διαφορετικές χαράξεις. Αποτελείται από 17 στροφές με την μεγαλύτερη ευθεία να αγγίζει το ένα χιλιόμετρο, ενώ το σημαντικότερο σημείο της είναι η ανάποδη «Corkscrew», ένα σικέιν με μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Advertisement

Προβλέψεις για το GP του Aragon

Στον Grand Prix της Αραγονίας αναμένουμε για μια ακόμα φορά τους αναβάτες της Ducati να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Pecco Bagnaia, προερχόμενος από τέσσερις συνεχόμενες νίκες είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη καθώς εκτός από την εξαιρετική του GP22, κινείται πάντα πολύ γρήγορα στην ισπανική πίστα. Στη μάχη της νίκης αναμένεται να είναι επίσης ο Jack Miller, ενώ οι νεαροί Enea Bastianini και Jorge Martin θα εμφανιστούν δυνατοί.

Advertisement

Για τον Fabio Quartararo και την Yamaha τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στο Aragon καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει τις πανίσχυρες Ducati, αλλά και τις πολύ ανεβασμένες Aprilia. Μέσα στη μάχη του βάθρου αναμένεται να είναι οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales, ενώ το μεγαλύτερο ερωτηματικό θα είναι ο Marc Marquez στην επιστροφή του στο MotoGP.

Πρόγραμμα GP Aragon

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

  • 10:55 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 1
  • 15:10 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

  • 10:55 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 3
  • 14:30 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 4
  • 15:10 MotoGP Κατατακτήριες Δοκιμές 1
  • 15:35 MotoGP κατατακτήριες Δοκιμές 2

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

  • 12:00 Moto3 Αγώνας
  • 13:20 Moto2 Αγώνας
  • 15:00 MotoGP Αγώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Ο Marquez θα οδηγήσει στο MotoGP του Aragon!
Το MotoGP υποκλίνεται στα πετροδόλαρα
MotoGP San Marino: Οδοστρωτήρας Bagnaia έκανε το 4 στα 4 στο Misano