Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το MotoGP υποκλίνεται στα πετροδόλαρα

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το MotoGP υποκλίνεται στα πετροδόλαρα

NEWSMOTO

Το MotoGP υποκλίνεται στα πετροδόλαρα

NEWSMOTO

Η Dorna υπέκυψε στον πειρασμό υπογράφοντας συμφωνία για αγώνα MotoGP στη Σαουδική Αραβία στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ή έστω προσπαθεί να γίνει, η Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έχει ήδη προσελκύσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, διοργανώνει το διάσημο Rally Dakar, ενώ σχεδόν όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη.

Το MotoGP τα τελευταία 15 χρόνια είχε παρουσία στη Μέση Ανατολή πραγματοποιώντας Grand Prix στο Κατάρ. Η Dorna θέλησε ωστόσο να τονίσει την παρουσία του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Αραβική Χερσόνησο και προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία με την Saudi Motorsport Company (SMC). Στόχος της Dorna είναι να πραγματοποιηθεί Grand Prix στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια σε μια εντελώς νέα πίστα η οποία θα κατασκευαστεί από τους ανθρώπους της SMC και θα ακολουθεί τις προδιαγραφές τόσο της FIM όσο και της FIA.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, μέσα στη συμφωνία υπάρχει και η δέσμευση για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος προετοιμασίας νέων ταλέντων από τη Σαουδική Αραβία. Το πρόγραμμα Road to MotoGP θα δώσει την ευκαιρία σε νέους αναβάτες από την Αραβική Χερσόνησο να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο με στόχο να φτάσουν κάποια στιγμή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna Sports, σχολίασε: «Όντας το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που μας δίνεται να επεκταθούμε στην Μέση Ανατολή πραγματοποιώντας το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Αυτή η περιοχή είναι σημαντική για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η ζήτηση για τέτοιου είδους γεγονότα φτάνει το 80% ανάμεσα στους θεατές. Τα τελευταία χρόνια η Σαουδική Αραβία έδειξε την ικανότητά της να φιλοξενεί κορυφαίες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε υψηλό επίπεδο. Η υπογραφή του Μνημονίου επιβεβαιώνει τον κοινό μας στόχο να εξερευνήσουμε και να επεκτείνουμε αυτές τις δυνατότητες».

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP San Marino: Οδοστρωτήρας Bagnaia έκανε το 4 στα 4 στο Misano
MotoGP: Τα τελευταία κομμάτια του μεταγραφικού παζλ
Η πίστα Kyalami αναστατώνεται με την KTM RC16 του MotoGP (+video)