Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Jamie Chandwick στο δρόμο για τη Formula 1

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jamie Chandwick στο δρόμο για τη Formula 1

ΑΓΩΝΕΣ

Η Jamie Chandwick στο δρόμο για τη Formula 1

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί να έχουμε να δούμε εκπρόσωπο του όμορφου φύλλου σε επίσημες διαδικασίες ενός Grand Prix της Formula 1 από το 1992, όμως αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει σύντομα!

Advertisement
Advertisement

Υπεύθυνη για αυτό είναι Jamie Chadwick πρωταθλήτρια πέρυσι στην παρθενική σεζόν του W Series, ενός θεσμού που γεννήθηκε για να βοηθήσει τις γυναίκες οδηγούς να βρουν το σωστό μονοπάτι για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο το W Series έπεσε θύμα της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και όπως είναι ήδη γνωστό, δεν τα «τρέξει» το 2020. Όμως η 22χρονη που εκτελεί παράλληλα χρέη οδηγού εξέλιξης της Williams, δεν σκοπεύει να… μείνει στα pits.

Και αρωγός στην προσπάθειά της είναι πλέον ο David Dicker ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Rodin Cars, που ανέλαβε να τη στηρίξει οικονομικά στην προσπάθεια να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Έτσι η Chadwick υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Prema Racing, που θα τη δει να αγωνίζεται φέτος στη Formula 3.

Advertisement
Advertisement

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Με μικρότερο Budget δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ ως μέλος μίας κορυφαίας ομάδας όπως η Prema και να έχω τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να αποδώσω τα μέγιστα και να δικαιολογήσω το όνειρο εμπλοκής μου στη Formula 1 το 2023 ή το 2024. Είναι τρομακτικό το μέγεθος της οικονομικής στήριξης που πρέπει να έχεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για παράδειγμα, για να οδηγήσω στην F3 χρειαζόμουν τα διπλάσια από τα χρήματα που έλαβα ως έπαθλο για την κατάκτηση του τίτλου στο W Series (σ.σ. πήρε 500 χιλιάδες λίρες)», είπε η Chadwick στο BBC Sport.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τη Formula 1. Μέχρι τώρα πέντε γυναίκες έχουν προσπαθήσει να προκριθούν σε ένα Grand Prix. Η Maria Terese de Filippis συμμετείχε σε 5 GP την περίοδο 1958-1959 και εκκίνησε σε 3 από αυτά, την περίοδο 1974-1976 η Lella Lombardi προσπάθησε 17 φορές, προκρίθηκε σε 12 Grand Prix και μάλιστα πήρε… μισό βαθμό ενώ ανεπιτυχείς ήταν οι προσπάθειες της Divina Galica (1976, 1978), Desire Wilson (1980) και Giovanna Amatti (1992).

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Ματαιώθηκε η σεζόν του 2020 στο W Series

O Kimi Raikkonen… φαντάρος (video)

Advertisement

Μία virtual βόλτα στην πίστα του Βιετνάμ (video)