Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΑΓΩΝΕΣ

Με 33 συμμετοχές ο αγώνας του IAME Series Greece στην Πάτρα

  • Πάνος Σεϊτανίδης (instagram.com/SeitanF1)

Μετά την άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα του 2021 στο Kartodromo, το IAME Series Greece πατάει ξανά γκάζι, με τον δεύτερο γύρο της σεζόν να διεξάγεται στην Πάτρα!

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου, η φιλόξενη πίστα Kartmania στα Βραχναίικα θα υποδεχθεί την ελίτ του ελληνικού karting, σε έναν αγώνα που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο ΦΙΛΜΠΑ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Αχαΐας Αθλητισμού–Εθελοντισμού και Ολυμπισμού.

Συνολικά 33 «warriors» θα λάβουν μέρος στη δεύτερη μάχη της ελληνικής εκδοχής του συναρπαστικού θεσμού που διεξάγεται σε κάθε άκρη του πλανήτη, χωρισμένοι στις γνωστές, τέσσερις κατηγορίες: X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR και X30 MASTER.

Σε κάθε μία από αυτές, το «παρών» θα δώσουν όλοι οι πρωταγωνιστές αφού εκτός από την κατάκτηση της καρό σημαίας, αποσκοπούν και στη μέγιστη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, στοχεύοντας στην κατάκτηση των εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series (IWF), που φέτος θα διεξαχθούν στο Adria International Circuit της Ιταλίας (18-23 Οκτωβρίου).

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως όπως πάντα στον αγώνα της Πάτρας, το τοπικό στοιχείο είναι έντονο, με αρκετούς Αχαιούς Αθλητές να διεκδικούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στους συνήθεις πρωταγωνιστές του θεσμού.

IAME-2021-Rd1-Mini-Zahos-leading-a1000x600

Στη κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) συμμετέχουν 8 αθλητές, με 6 εξ αυτών να ανήκουν στην Κλάση X30 MINI B (8-10 ετών). Ανάμεσά τους είναι και οι τρεις πρωτοπόροι της βαθμολογίας, οι Αθανάσιος Ζάχος (#62, Praga Zahos Karting, Praga), Αντώνης Βούρος (#71, Praga Zahos Karting, Praga) και Στυλιανός Κολοβός (#38, Kaitatzis Racing, Kart Republic).

Σε αυτή την κατηγορία συνεχίζεται το εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο κεντρικής διαχείρισης κινητήρων, που πρώτη φορά στην Ελλάδα υιοθέτησε το IAME Series Greece, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους οδηγούς!

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) θα διεκδικήσουν τη νίκη 6 αθλητές και φυσικά δηλώνουν παρόντες οι Βασίλης-Γαβριήλ Μιχαηλίδης (#144, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic), Ηλίας Καλλιακμάνης (#165, Kalliakmanis Athanasios, Formula K) και Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (#126, Praga Zahos Karting, Praga) που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η X30 SENIOR (από 14 ετών) είναι η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, καθώς συμμετέχουν 11 οδηγοί, μεταξύ των οποίων ο πρωτοπόρος της κατάταξης Χρήστος Σαγανάς (#231, Σαγανάς Χρήστος, Birelart) και ο τρίτος Αλέξανδρος Ντάρσυ (#233, PRT Motorsport, Tony Kart).

IAME-2021-Rd1-Senior-Saganas-a1000x600

Όσο για τη κατηγορία MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών), στη Kartmania θα μονομαχήσουν οκτώ οδηγοί, παρουσία και των τριών πρώτων στη βαθμολογία: Γιώργου Κατσίνη (#319, Κατσίνης Γιώργος Κ., Kart Republic), Αλέξανδρου Καψή (#350, KR Μπουριώτης, Kart Republic) και Βασίλειου Τζανουδάκη (#316, KR Μπουριώτης, Kart Republic).

Όλα αυτά σε έναν αγώνα τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε απ’ όπου κι αν βρίσκεστε, μιας και θα υπάρξει διαδικτυακή μετάδοση μέσω του sportaltv.gr!

Διαβάστε επίσης:
Μεγάλη απογοήτευση για Λασκαράτο στις 4h Le Castellet
To F1 Vlog για το συναρπαστικό GP Γαλλίας (video)
Η Τουρκία επιστρέφει στο καλεντάρι της F1!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto