Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

5+1 celebrities που τόλμησαν το 24ωρο Le Mans

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

5+1 celebrities που τόλμησαν το 24ωρο Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

5+1 celebrities που τόλμησαν το 24ωρο Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Είναι η δοκιμασία; Η αίγλη της συμμετοχής; Η ταχύτητα; Η μήπως η ιστορία της διοργάνωσης; Ίσως όλα τα παραπάνω να είναι αυτά που κάνουν ανθρώπους με φήμη να θέλουν να αγωνιστούν στον 24ωρο αγώνα αντοχής το Le Mans

Advertisement
Advertisement

Από τον Paul Newman στον Michael Fassbender ‘ολοι θέλουν μία συμμετοχή στον αγώνα θρύλο.

Με αφορμή την συμμετοχή του Michael Fassbender στις 24ώρες του Le Mans βρήκαμε ακόμη πέντε διάσημους (δύο ηθοποιούς, ένα αθλητή, ένα μουσικό και ένα celebrity)  που αντιμετώπισαν την 24ωρη μάχη στην Γαλλική πίστα.

Από το Hollywood στην Sarthe

Advertisement
Advertisement

Στην 90η διοργάνωση του 24 Hours of Le Mans στις 11/12 Ιουνίου, ο ηθοποιός του Hollywood και οδηγός της Porsche Michael Fassbender θα κάνει το ντεμπούτο του στον θρυλικό αγώνα αντοχής.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο 45χρονος Ιρλανδο-Γερμανός, γνωστός από τις ταινίες του «Inglourious Basterds» και το «X-Men», προετοιμάστηκε  εντατικά και μοναχικά για το αποκορύφωμα της καριέρας του στους αγώνες αυτοκινήτου.

Advertisement

Ο Fassbender θα βρεθεί για δύο τετράωρα στο τιμόνι της 911 RSR της Porsche Proton Competition. Μοιράζεται το… κάθισμα της μαζί με τον Αυστραλό οδηγό Matt Campbell και τον Zacharie Robichon από τον Καναδά.

Advertisement

«Ήταν πάντα ένα όνειρό μου να διαγωνιστώ στο 24 Hours of Le Mans», λέει ο Michael Fassbender καθώς κοιτάζει μπροστά στην κορύφωση της καριέρας του και προσθέτει: «Tο θέμα με τα όνειρα είναι ότι δεν σκέφτεσαι πόση δουλειά έχεις επενδύσει ή πόσες αποτυχίες θα αντιμετωπίσεις και συνεχίζεις».

Πριν την εκκίνηση της 90 ης διοργάνωσης βρήκαμε πέντε διάσημους που αγωνίστηκαν στην ιστορική διαδρομή.

Η γοητεία του αγώνα έχει αποδειχτεί ισχυρή για τις διασημότητες όλα αυτά τα χρόνια, με αρκετούς ηθοποιούς, αθλητές, playboys να κάνουν το ταξίδι στο Circuit de la Sarthe, για να δουν  αν έχουν τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν ένα από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο.

Advertisement

Paul Newman Χρονιά συμμετοχής: 1979 Αυτοκίνητο: Porsche 935

Ο Paul Newman ήταν μέρος της ομάδας των σταρ του Hollywood, μαζί με τους: Steve McQueen , James Garner και James Coburn, οι οποίοι δεν ήταν μόνο χαρισματικοί, ηθοποιοί αλλά και ταλαντούχοι οδηγοί αγώνων.

Ο McQueen έτρεξε στο Le Mans μόνο στη μεγάλη οθόνη , ενώ ο Newman συμμετείχε στον βροχερό αγώνα του 1979. Ο star μοιράστηκε το αυτοκίνητο με τον Rolf Stommelen και τον Dick Barbour. Ο Newman κέρδισε την κατηγορία του και τερμάτισε δεύτερος στη γενική κατάταξη οδηγώντας μια Porsche 935 στα χρώματα της Hawaiian Tropic.

Fabien Barthez Χρονιά συμμετοχής: 2014: Αυτοκίνητο: Ferrari 458 Italia GT2

Ο Barthez είχε την πρώτη του γεύση από το Le Mans to 2013. Έδειξε ότι μπορεί να… αποκρούσει τον συναγωνισμό και σε άλλες σειρές αγώνων, όπως: Το  FIA GT και η Blancpain Endurance Series. Όταν πολλοί ποδοσφαιριστές περνούν τα βράδια τους έξω ή μέσα σε νυχτερινά μαγαζιά, ο Barthez προτιμά να περνάει με μια Ferrari 458 στη Mulsanne Straight.

Nick Mason Χρονιά συμμετοχής: 1979–80, 1982–84: Αυτοκίνητο Lola T297, BMW M1, Dome RC82, Porsche 956

Ο Nick Mason, εκτός από συλλέκτης αυτοκινήτων, είναι και αγωνιζόμενος. Ο ντράμερ των Pink Floyd, έχει πάρει εκκίνηση πέντε φορές στο Le Mans, όλες σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Καλύτερή του εμφάνιση η πρώτη όπου τερμάτισε 18ος και δεύτερος στην κατηγορία του με μία Lola T297.

Mark Thatcher Χρονιά συμμετοχής: 1980–81: Αυτοκίνητο Osella PA8, Porsche 935

O Mark Thatcher, είναι γιος της Margaret «Σιδηρά Κυρία» Thatcher, πρωθυπουργού της Βρετανίας από το 1979 έως το 1990. Ο Thatcher Junior ήταν μεγάλος playboy στη δεκαετία του 1970 και ερασιτέχνης αγωνιζόμενος στο Βρετανικό πρωτάθλημα F3. Το 1980, έκανε το μεγάλο βήμα οδηγώντας στο Le Mans μία Osella PA8 μαζί με τη Lella Lombardi . Επόστρεψε την επόμενη χρονιά με μια Porsche 935.

Patrick Dempsey Χρονιά συμμετοχής: 2009, 2013–14: Αυτοκίνητο Ferrari 430 GT2, Porsche 911 GT3-RSR, Porsche 911 RSR

Πιο γνωστός ως “McDreamy” από το την τηλεοπτική σειρά Grey’s Anatomy, ο Patrick Dempsey είναι επίσης ένας σοβαρός Gentleman Racer στον ελεύθερο χρόνο του και για λίγο συνιδιοκτήτης μιας ομάδας με τον Ιταλό ποδοσφαιριστή Alessandro Del Piero.

Λόγω της συμμετοχής του τα ποσοστά τηλεθέασης γυναικών για το Le Mans λένε πως αυξήθηκαν σημαντικά, ιδιαίτερα όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2009 με μια Ferrari 430 GT2. Τώρα ο Dempsey προτιμά να συμμετέχει στους αγώνες με Porsche της οποίας είναι και ambassador στην Αμερική. Εκτός από τα παραπάνω είναι και καλός οδηγός αφού έχει πετύχει μία τέταρτη θέση στην κατηγορία GTE Am το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
24h Le Mans: 4η συνεχόμενη νίκη για Toyota
Αυτό είναι το επετειακό Ford GT
Αποκλειστικό: Ο Robert Kubica μιλάει για την πρόκληση των 24h Le Mans!