Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ALMS: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για το… κάλεσμα της φύσης

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ALMS: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για το… κάλεσμα της φύσης

ΑΓΩΝΕΣ

ALMS: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για το… κάλεσμα της φύσης

ΑΓΩΝΕΣ

Οδηγός του Πρωταθλήματος Αντοχής της Ασίας (Asian Le Mans Series), πήρε ποινή και πρόστιμο 20.000 ευρώ επειδή ούρησε κατά τη διάρκεια αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Πόσο μπορεί να σας προβληματίσει το… κάλεσμα της φύσης; Ρωτήστε τον Alfred Renauer, ο οποίος το πλήρωσε 20.000 ευρώ.

 

Πολλοί οδηγοί έχουν παραδεχτεί ότι έκαναν κάποια αηδιαστικά πράγματα κατά τη διάρκεια αγώνα. Σταμάτησαν να ουρήσουν λίγο πριν την ειδική διαδρομή σε αγώνα ράλι, ή… αφέθηκαν να το κάνουν στο αυτοκίνητο (χωρίς να βγάλουν τη φόρμα τους). Μάλιστα ο Kimi Raikkonen, έχασε μία συνέντευξη /παρουσίαση επειδή πήγε στην τουαλέτα (για το νούμερο δύο).

Advertisement
Advertisement

Βέβαια κανείς από τους παραπάνω δεν πήρε ποινή. Όμως ο 37χρονος Γερμανός πιάστηκε από κριτή και έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες. Ο Alfred Renauer εντοπίστηκε από έναν κριτή να ουρεί πίσω από ένα στύλο στο πλάι της πίστας Yas Marina, ενώ τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα  σε καθεστώς κόκκινης σημαίας στον αγώνα στο Abu Dhabi.

Αυτό δεν ήταν απλά αηδιαστικό, καθώς όπως φαίνεται, ο 37χρονος, παραβίασε τον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα της FIA αλλά και νόμο, που είναι σε ισχύ. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αγωνοδίκες του επέβαλαν βαριά ποινή (πρόστιμο 20.000 ευρώ), με αναστολή. (10.000 ευρώ έως ότου ο Renauer εκδώσει γραπτή συγγνώμη για τις ενέργειές του).

Advertisement

Στην απόφασή τους, οι αγωνοδίκες σημείωσαν ότι «σε ορισμένες κουλτούρες οι συνέπειες των ειδεχθών πράξεων ποικίλλουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η πράξη αυτή δείχνει μεγάλη ασέβεια και αποτελεί ποινικό αδίκημα».

Advertisement

Έχουμε δει αρκετές ασυνήθιστες αιτίες ποινών και προστίμων όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το να πιαστεί κάποιος  με κατεβασμένο το παντελόνι (ή και τη αγωνιστική φόρμα) πρέπει να είναι μία από τις πιο περίεργες.