Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

NASCAR Daytona 500: Τρομακτικό ατύχημα (+video)

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

NASCAR Daytona 500: Τρομακτικό ατύχημα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

NASCAR Daytona 500: Τρομακτικό ατύχημα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Οι αγώνες NASCAR στην Daytona, ολοκληρώνονται πάντα με δραματικό τρόπο. Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το επαγγελματικό πρωτάθλημα ήταν ο Myatt Snider, που είχε τον πρώτο ρόλο στο δράμα και τα δελτία ειδήσεων των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Επεισοδιακή ήταν για μία ακόμη φορά η διοργάνωση για τα 500 μίλια της Daytona. Ο Myatt Snider στον τελευταίο γύρο, είχε ένα κινηματογραφικό ατύχημα, από το οποίο κατάφερε να βγει χωρίς γρατζουνιά.

 

Η διάρκεια, η ταχύτητα και τα πολλά αυτοκίνητα στην oval πίστα είναι συνήθως, οι αιτίες για τα πολλά και εντυπωσιακά ατυχήματα, που συμβαίνουν στους αγώνες ταχύτητας NASCAR. Μετά από συνήθως τρεις ώρες αγώνα, με 20 και περισσότερα αυτοκίνητα να κινούνται με 300+ χιλιόμετρα, το ένα πολύ κοντά στο άλλο είναι φυσικό να υπάρχουν επαφές και δυνατά χτυπήματα.

Advertisement
Advertisement

Κάτι τέτοιο έγινε και στην διοργάνωση NASCAR Xfinity Series στην Daytona. Το αποτέλεσμα ήταν μια τρομακτική στιγμή στον τελευταίο γύρο του αγώνα, όταν το αυτοκίνητο του Myatt Snider ακούμπησε το εμπρός αυτοκίνητό του και… απογειώθηκε.

Κατόπιν χτύπησε στον τοίχο και ξεκίνησε να περιστρέφεται και να χτυπά πάνω στο προστατευτικό κιγκλίδωμα. Αναποδογύρισε και χτύπησε στην άσφαλτο όπου και ακινητοποιήθηκε. Η τελευταία αυτή πρόσκρουση κατέστρεψε τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ εκτόξευσε ολόκληρο τον κινητήρα στην πίστα.

Advertisement

Ευτυχώς, ο Snider βγήκε από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο χωρίς γρατζουνιά και αργότερα έγραψε στο Twitter: «Από πού να ξεκινήσω; Είμαι ευγνώμων στους μηχανικούς μου στο @TaxSlayer, οι οποίοι έφτιαξαν ένα γρήγορο, αλλά πάνω απ’ όλα ασφαλές Camaro» και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ που ο Κύριος στον… επάνω όροφο με κράτησε ασφαλή. Όσο εξελισσόταν το συμβάν πρόλαβα να προσευχηθώ 5 φορές. Μάλλον άκουσε κάποια από αυτές.»

Advertisement

Ο 27χρονος από την Σάρλοτ, της Βόρειας Καρολίνας είπε ότι η πόρτα και το κάθισμά του ήταν τα μόνα μέρη του αυτοκινήτου που δεν χτυπήθηκαν και υποσχέθηκε να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα στη Φοντάνα σε μία εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα νέα αγωνιστικά του NASCAR (+video)
Απονομή μισό -και βάλε- αιώνα μετά! (+video)
Τα αγωνιστικά του NASCAR θα είναι υβριδικά

Advertisement