Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ιστορικό Ακρόπολις: Το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται…

Ελλάδα 8:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιστορικό Ακρόπολις: Το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται…

ΑΓΩΝΕΣ

Ιστορικό Ακρόπολις: Το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται…

ΑΓΩΝΕΣ

Με την επιστροφή των πληρωμάτων στη γραφική μαρίνα της Ιτέας ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του δωδέκατου Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αυτό περιελάμβανε 14 ειδικές διαδρομές που απλώνονταν στη Φωκίδα και στις παρυφές της Φθιώτιδας, διανύοντας συνολικά 261 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή σε πανέμορφες τοποθεσίες της Γκιώνας και της Οίτης γύρω από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου ήταν για άλλη μια φορά επίπονη και απαιτητική για ανθρώπους και μηχανές, ενώ ο άστατος καιρός κατά τόπους, έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Σε αυτό τον ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα της κατηγορίας Regularity, όπου τα πληρώματα δεν σκοπεύουν στον ταχύτερο, αλλά στον ιδανικό χρόνο, η ένταση, το πάθος και οι εκπλήξεις δεν λείπουν. Η μάχη εδώ εξελίσσεται δέκατο προς δέκατο του δευτερολέπτου και οι ανακατατάξεις είναι συνεχείς.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος του δεύτερου σκέλους λοιπόν, στη πρώτη θέση της κατάταξης πέρασαν οι Χαρμάνης/Φουντεδάκης με DKW F12 (34.3 βαθμοί ποινής), ενώ από τη έβδομη θέση σκαρφάλωσαν στη δεύτερη οι Φωτόπουλος/Γεωργίου με Alfa Romeo 2000 GT Veloce. Μάλιστα, οι περυσινοί νικητές υστερούν μόλις κατά 0.1 β. ποινής έναντι των πρωτοπόρων. Νέο πλήρωμα και στη τρίτη θέση, με τους Κονταράτο/Δελαπόρτα (Porsche 911 SC (36.1 βαθμοί ποινής).

Το δωδέκατο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώνεται με την επιστροφή των πληρωμάτων από την Ιτέα στην Αθήνα. Τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν στις 09:30 και θα διανύσουν άλλα 284 χιλιόμετρα στο δρόμο για τον τερματισμό. Αυτός έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 το απόγευμα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
[nggallery id=2610]