Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Formula E αποτελεί προοπτική για τον Hamilton!

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Formula E αποτελεί προοπτική για τον Hamilton!

FORMULA 1

Η Formula E αποτελεί προοπτική για τον Hamilton!

FORMULA 1

Μπορεί ο Lewis Hamilton να παραμένει συγκεντρωμένος στις προσπάθειές του στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ωστόσο στο μέλλον δεν αποκλείει το να μεταπηδήσει στη Formula E!

Advertisement
Advertisement

Ο 34χρονος που κυνηγά πλέον τον έκτο του παγκόσμιο τίτλο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει συμβόλαιο με τη Mercedes έως και το 2020. Το τι θα γίνει όμως από εκεί και πέρα, παραμένει άγνωστο.

«Αυτό είναι ένα θέμα συζήτησης για μένα. Έως τώρα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η Formula 1. Τρέχοντας σε αγώνες από οκτώ ετών, πιστεύω πως όταν σταματήσω τη Formula 1, θα έχω πολλά συμπτώματα στέρησης. Όπως συμβαίνει με κάθε άλλο οδηγό όταν σταματάει τους αγώνες. Υπάρχουν λοιπόν κι άλλα που θα μπορούσα να κάνω. Άλλοι θεσμοί στους οποίους θα μπορούσα να τρέξω. Ο Fernando Alonso δοκιμάζει το Indycar και έχουμε δει και τον Kimi Raikkonen να δοκιμάζει άλλα πράγματα», φέρεται να είπε ο Hamilton στη βρετανική Sun, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Σίλβερστοουν.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, έγινε αναφορά σε έναν άλλο Βρετανό οδηγό, τον Gary Paffett.  Καθώς αυτός αγωνίζεται στη Formula E, η επόμενη ατάκα του Lewis είχε ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

«Στην πραγματικότητα ανήκουμε στην ίδια γενιά με τον Gary. Είναι λίγο πιο μεγάλος από εμένα και τώρα αγωνίζεται στη Formula E. Αυτό θα είναι το μέλλον. Ποιος ξέρει λοιπόν, ίσως στο μέλλον αυτός να είναι ένας θεσμό όπου θα μπορώ να αξιοποιήσω τις ικανότητές μου. Όμως όσο μεγαλώνεις, είναι και πιο δύσκολο να βρεις τα κίνητρα να παραμένεις συγκεντρωμένος. Πρέπει να βρεις να κάνεις κάτι που θα αγαπάς. Είμαι σίγουρος πως πάντα θα αγαπάω τα αυτοκίνητα. Προς το παρόν θα παραμείνω στη Formula 1 και θα προσπαθήσω να διατηρήσω τη συγκέντρωση και τη φυσική μου κατάσταση, ώστε να συνεχίσω να οδηγώ με τον καλύτερο δυνατό τροπο», είπε ο Βρετανός.

Στη Formula E αγωνίζονται πολλοί πρώην οδηγοί της Formula 1, όπως ο Felipe Massa, o Jean-Eric Vergne, o Lucas di Grassi και άλλοι.