Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η BMW επιστρέφει στo Le Mans

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW επιστρέφει στo Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Η BMW επιστρέφει στo Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Το πλάνο της BMW περιλαμβάνει επιστροφή στους αγώνες αντοχής με ένα πρωτότυπο για την κορυφαία κατηγορία, μετά από 25 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον του Le Mans προδιαγράφεται πιο λαμπρό, καθώς η BMW έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εταιρειών που επιστρέφουν στον εμβληματικό αυτό είδος αγώνων.

Μετά το ντεμπούτο της στο Πρωτάθλημα SportsCar IMSA WeatherTech της Βόρειας Αμερικής, η BMW M Hybrid V8 θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, καθώς και στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2024. Αυτό προφανώς και είναι εντυπωσιακό, καθώς θα σηματοδοτήσει την πρώτη κυκλοφορία πρωτοτύπου της BMW μετά από 25 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Ήταν το 1999 όταν οι Joachim Winkelhock, Pierluigi Martini και Yannick Dalmas κέρδισαν στο V12 LMR. Τώρα, η BMW με την M Hybrid V8, θα αγωνιστεί στην κατηγορία Hypercar και οι δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του πρωτοτύπου γίνεται στο αμερικάνικο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar. Το πρωτότυπο LMDh παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα και διαθέτει έναν κινητήρα twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων που αποδίδει περίπου 640 ίππους και 650 Nm ροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η 5αρα της BMW στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;
O V8 της Lexus κράτησε περισσότερο ή αυτός της BMW; (+video)
Επιφύλασσε εκπλήξεις η BMW i4 στο σλάλομ (+video)