Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O V8 της Lexus κράτησε περισσότερο ή αυτός της BMW; (+video)

Ελλάδα 18:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O V8 της Lexus κράτησε περισσότερο ή αυτός της BMW; (+video)

ΝΕΑ

O V8 της Lexus κράτησε περισσότερο ή αυτός της BMW; (+video)

ΝΕΑ

Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν αγώνα καταστροφής, μια και αμφότερα τα πολυτελή μοντέλα των BMW και Lexus, θα καταλήξουν στο ανακυκλωτήριο.

Advertisement
Advertisement

Το Carwow περνάει από «κόσκινο» το μύθο της Ιαπωνικής αξιοπιστίας, βάζοντας «απέναντι» δύο στεγνούς από λάδι V8 κινητήρες.

Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δοκιμής, χρειάστηκε μια BMW 735i και ένα Lexus LS430, τα οποία άδειασαν από λιπαντικό κινητήρα, καθώς το ζητούμενο ήταν να δούμε ποιος από τους δύο V8 θα κρατήσει πιο πολύ λειτουργώντας σε αυτές τις συνθήκες. Αφού άδειασαν τα δύο κάρτερ, οι κινητήρες τέθηκαν σε λειτουργία, μένοντας στο ρελαντί για 30 δευτερόλεπτα και στις 3.000 σ.α.λ. για άλλα 30. Στη συνέχεια, οι στροφές «χτύπησαν κόκκινο» και εκεί ήταν που το μοτέρ της Lexus κράτησε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Ο συνολικός χρόνος που έμεινε να λειτουργεί χωρίς λιπαντικό το μηχανικό σύνολο του Lexus, ήταν 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, καθώς ο –αντίστοιχα «στεγνός»- κινητήρας της BMW, φάνηκε να έχει περισσότερη αντοχή, κάτι που οδήγησε τον κεντρικό παρουσιαστή του Carwow να μπει πίσω από το τιμόνι της 735i και να αρχίσει τις «αγριάδες». Η Σειρά 7 κέρδισε την περίεργη αυτή κόντρα καθώς έμεινε «ζωντανή» 7 λεπτά 34 δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικό το μέλλον για τα Toyota MR2 και Lexus LFA
Ποια είναι η πιο ακριβή BMW στην Ελλάδα;
Δίχασε η μάσκα των Lexus