Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Audi παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για τη Formula E

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για τη Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Η Audi παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για τη Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Η έβδομη σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula E αρχίζει σε μερικές εβδομάδες και η Audi παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, σε μία ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν και οι δώδεκα ομάδες που συμμετέχουν στον ταχέως αναπτυσσόμενο θεσμό ηλεκτρικών μονοθεσίων, χρησιμοποιούν παρόμοια σασί.

Άρα σε ότι αφορά στο… περιτύλιγμα του εντυπωσιακού μονοθεσίου, η προσοχή στράφηκε στα χρώματα, όπου συνεχίζουν να κυριαρχούν το φωτεινό πορτοκαλί που εκφράζει την ηλεκτροκίνηση στην Audi και το πράσινο του τεχνολογικού συνεργάτη της γερμανικής εταιρείας, της Schaeffler, καθώς και τους νέους συνεργάτες.

AUDI-e-tron-FE07-f1000x600

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η ουσία βρισκόταν στα σωθικά του Audi e-tron FE07 το οποίο φέτος θα οδηγούν στις πίστες του κόσμου οι Lucas di Grassi και René Rast. Εφοδιάζεται με κινητήριο σύστημα που έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου in-house από την εταιρεία το Ίνγκολσταντ. Η κεντρική του μονάδα, Audi MGU05, είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης μίας ταχύτητας, με εσωτερικό ρότορα, εξωτερικούς μαγνήτες, πολύ αποδοτικό σύστημα ψύξης και έξι ηλεκτρικές φάσεις.

AUDI-e-tron-FE07-b1000x600

Χάρη στα πιο ελαφρά υλικά και την έξυπνη ενσωμάτωση των επιμέρους τμημάτων, οι μηχανικοί της Audi κατάφεραν αυτή η compact μονάδα, να έχει βάρος μόλις 35 κιλά.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, οι εκτεταμένες δοκιμές και βελτιώσεις στο εργαστήριο, στις οποίες ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης κίνησης πιέστηκε στα όριά του, είχαν ως αποτέλεσμα συνολικό βαθμό απόδοσης άνω του 95% ενώ ειδικά η μονάδα MGU05, έχει σταθερά βαθμό απόδοσης άνω του 97% σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

AUDI-e-tron-FE07-k1000x600

Advertisement

Μία σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που παρέχει αντίστοιχη ισχύ 250 kW (340 PS), αποκαλύπτει το μέγεθος του επιτεύγματος.

«Ένας κινητήρας που αποδίδει 340 ίππους και ζυγίζει μόλις 35 κιλά, αποτελεί ένα θαύμα της μηχανικής και δείχνει ξεκάθαρα τη δυναμική των ηλεκτρικών κινητήρων», δήλωσε ο Tristan Summerscale, επικεφαλής του προγράμματος Formula E στην Audi Sport.

AUDI-e-tron-FE07-l1000x655

Advertisement

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας, Allan McNish, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ήταν πάντα καθοριστικής σημασίας για την Audi και την τεχνολογική της ανάπτυξη. Από εκεί εξάλλου προέρχεται το “Vorsprung durch Technik”».

Το Audi e-tron FE07 κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο, στη Βαλένθια της Ισπανίας, αυτό το Σαββατοκύριακο.

AUDI-e-tron-FE07-j1000x600

Το NewsAuto συμμετείχε στην παρουσίαση και απεύθυνε ερωτήσεις στους εκπροσώπους της αγωνιστικής ομάδας της Audi. Μπορείτε να διαβάσετε όσα μας είπαν, σε επόμενο άρθρο.

Διαβάστε επίσης:
Η Formula E ανακοίνωσε νυχτερινό ePrix!

DTM Χόκενχαϊμ: Πάρτι τίτλου για τον Rene Rast!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!