Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Goodyear: Εντυπωσίασε στο Le Mans

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Goodyear: Εντυπωσίασε στο Le Mans

ΑΓΟΡΑ

Goodyear: Εντυπωσίασε στο Le Mans

ΑΓΟΡΑ

Η δεύτερη χρονιά της Goodyear ως αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών στην κατηγορία LMP2 στον αγώνα 24 hours of LeMans χαρακτηρίστηκε από κορυφαίες επιδόσεις, ανθεκτικότητα και συνέπεια.

Advertisement
Advertisement

Παρέχοντας υπηρεσίες επί 24ωρου βάσεως, η Goodyear προμήθευε τις ομάδες με ελαστικά και παρείχε υποστήριξη σε θέματα λειτουργίας και εγκατάστασης.

Τα 27 αυτοκίνητα της κατηγορίας LMP2 ξεκίνησαν τον αγώνα με ελαστικά Goodyear, δύο περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, χρονιά που η Goodyear ξεκίνησε την αποκλειστική συνεργασία της με την κατηγορία LMP2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και στην Ευρωπαϊκή Σειρά αγώνων αντοχής.

Αυτή ήταν η σημαντικότερη παρουσία της Goodyear στον αγώνα ταχύτητας του Le Mans μετά την επιστροφή της το 2020.

Advertisement
Advertisement

Το 2022, η εταιρεία κατάφερε να εξυπηρετήσει τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων από το 1979, όταν 31 αυτοκίνητα ξεκίνησαν τον αγώνα με ελαστικά Goodyear.

Τα στατιστικά
Περισσότερα από 2.500 ελαστικά χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, των κατατακτήριων και του αγώνα στην κατηγορία LMP2. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάθε σετ ελαστικών μπορούσε να διαρκέσει για περισσότερα από 600 χιλιόμετρα, ή 44 γύρους. Αυτό ισοδυναμεί με τέσσερις στάσεις ανεφοδιασμού, εξοικονομώντας στις ομάδες κρίσιμα δευτερόλεπτα στο pitlane.

Advertisement

Οι νικητές
Το αυτοκίνητο #38 των Roberto Gonzalez, Antonio Felix Da Costa και William Stevens κέρδισε τον αγώνα 24 hours of LeMans στην κατηγορία LMP2. Το τρίο έχτισε από νωρίς ένα μεγάλο προβάδισμα αφού ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση. Δεύτερο στη γραμμή τερματισμού ήταν το αυτοκίνητο #9 της ομάδας Prema Orrlen με οδηγούς τους Robert Kubica, Louis Deletraz και Lorenzo Colombo.

Advertisement

Το σασπένς ήταν έντονο από το ξεκίνημα για τρία από τα φαβορί του αγώνα, με το #22 μονοθέσιο της United Autosport να εμπλέκεται σε σύγκρουση με τα δύο αυτοκίνητα της ομάδας WRT στην πρώτη στροφή. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχαν εκπλήξεις στην κούρσα για την κατηγορία LMP2, με 26 από τα 27 αυτοκίνητα που ξεκίνησαν τον αγώνα, να τερματίζουν κανονικά. 

Η συμμετοχή της Goodyear στον Le Mans

Advertisement

Ο Mike McGregor, Endurance Programme Manager της Goodyear, εξηγεί: «Η συνολική παρουσία μας στον αγώνα του Le Mans δείχνει το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε στις ομάδες. Η ομάδα μας περιλάμβανε περισσότερους από 40 μηχανικούς και υπεύθυνους τοποθέτησης ελαστικών στην πίστα, οι οποίοι εργάζονταν όλο το εικοσιτετράωρο για να παραδώσουν τα ελαστικά στην ώρα τους.».

Ο Ben Crawley, Διευθυντής Motorsport της Goodyear EMEA, σχολίασε: «Η Goodyear είναι περήφανη που είναι για δεύτερη χρονιά, αποκλειστικός προμηθευτής της κατηγορίας LMP2. Ο αγώνας αντιπροσωπεύει μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις της σεζόν. Δεν είναι μόνο η τεχνική πρόκληση του να προσφέρουμε ενός τύπου slick ελαστικού, αλλά υπάρχει και μια πρόκληση σε ανθρώπινο επίπεδο και αφορά τους έμπειρους μηχανικούς που βρίσκονται στο LeMans και προσφέρουν υποστήριξη σε κάθε ομάδα στην κατηγορία LMP2».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
24 Hours of LeMans: Η προετοιμασία της Goodyear
Η Goodyear Κατασκευαστής Θερινών Ελαστικών 2022
Goodyear: H αναγόμωση χρίζει αναθεώρησης