Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Goodyear: H αναγόμωση χρίζει αναθεώρησης

Ελλάδα 4:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Goodyear: H αναγόμωση χρίζει αναθεώρησης

ΝΕΑ

Goodyear: H αναγόμωση χρίζει αναθεώρησης

ΝΕΑ

Με την αναγόμωση η διάρκεια ζωής του ελαστικού παρατείνεται 150% επιπλέον, δηλαδή υπερδιπλάσια από την αρχική διάρκεια ζωής ενός νέου ελαστικού. Απαιτείται 56% λιγότερο αργό πετρέλαιο για την αναγόμωση σε σύγκριση με την κατασκευή ενός νέου ελαστικού.

Advertisement
Advertisement

Η αναγόμωση δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη, υποστηρίζοντας ένα πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό μέλλον.

Η αναθεώρηση της σημασίας της αναγόμωσης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ για την Goodyear. Εκτός από το ευρωπαϊκό σχέδιο για το κλίμα «Fit-for-55», που προτρέπει τον κλάδο να γίνει όλο και πιο «πράσινος», το οικονομικό κόστος ολοένα και αυξάνεται.

Σύμφωνα με την Έρευνα Βιώσιμης Πραγματικότητας, τρεις στους τέσσερις στόλους αναγνώρισαν τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ως ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας ενώ το 42% των στόλων χρησιμοποιεί αναγομωμένα ελαστικά και υλοποιεί και άλλες ενέργειες με έμφαση στη βιωσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Ο Marc Preedy, Managing Director Replacement for Commercial Europe της Goodyear τόνισε: «Η έρευνα έδειξε ότι οι πελάτες μας θέλουν να συμμετέχουν στην κυκλική οικονομία, υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα και δημιουργώντας αξία για τους τελικούς πελάτες τους. Το 42% των στόλων που συμμετείχε στην έρευνα χρησιμοποιεί επί του παρόντος αναγομωμένα ελαστικά».

Οι κορυφαίες εταιρείες μεταφορών που χρησιμοποιούν τις λύσεις αναγόμωσης Goodyear μειώνουν τα συνολικά κόστη κατά 10% και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους κατά 150% επιπλέον1, δηλαδή περισσότερο από το διπλάσιο από την αρχική διάρκεια ζωής ενός νέου ελαστικού. Χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τους υπάρχοντες πόρους, η διαδικασία αναγόμωσης Goodyear χρησιμοποιεί 56 % λιγότερο αργό πετρέλαιο για την κατασκευή τους.

Advertisement

Η Διαδικασία Αναγόμωσης της Goodyear χαρίζει στα ελαστικά πολλαπλές ζωές, καθιστώντας τα  επαναχαράξιμα, αναγομώσιμα και πάλι επαναχαράξιμα. Το τελικό αποτέλεσμα προσαρμόζεται ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Advertisement

Τα ελαστικά διαχειρίζονται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι στόλοι να μπορούν να επιλέξουν να αναγομώσουν μόνο τους δικούς τους σκελετούς ή να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής σκελετών.

Οι στόλοι μπορούν να επιλέξουν τα ελαστικά TreadMax, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία σκελετού τελευταίας γενιάς, καθώς και καινοτομίες πέλματος με οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων, ή τα NextTread που προσφέρουν τυποποιημένα σχέδια ελαστικών και μεγαλύτερη γκάμα.

«Για δεκαετίες, οι διαχειριστές στόλων εμπιστεύονται τα αναγομωμένα προϊόντα Goodyear TreadMax και NextTread για τη μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας. Τώρα, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης στόλου Goodyear Total Mobility, η λύση Αναγόμωσης Goodyear προχωρά ένα βήμα παρακάτω βοηθώντας τους διαχειριστές να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας τους» πρόσθεσε ο Marc Preedy.

Advertisement

Περαιτέρω οφέλη που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο της πρότασης της Goodyear Total Mobility που συνδυάζει την αναγόμωση με ελαστικά χαμηλών εκπομπών ρύπων όπως το Fuelmax Endurance και τις Έξυπνες Λύσεις Παρακολούθησης Ελαστικών, καθώς και το FleetOnlineSolutions για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού πακέτου διαχείρισης ελαστικών, κατάλληλο για τους διαχειριστές στόλων.

Ολοκληρωμένη διαχείριση

Τους τελευταίους μήνες, η Goodyear έχει εντείνει τη συνεργασία της με τοπικούς συνεργάτες που διαχειρίζονται σκελετούς ελαστικών. Η συνεργασία αυτή, περιλαμβάνει επένδυση σε εξοπλισμό επιθεώρησης μέσω σειριογράφου για ακόμη πιο ακριβή έλεγχο χωρίς καταστροφή που έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη σπατάλη, συμβάλλοντας σε επιτυχημένες πρακτικές κυκλικής οικονομίας που βασίζονται σε δεδομένα.

Έχοντας συνεργασία με πιστοποιημένους τοπικούς συνεργάτες διαχείρισης σκελετών, η Goodyear βελτιστοποιεί τις διαδικασίες διανομής σε όλα τα στάδια του χειρισμού σκελετών: Με τη βοήθεια του συστήματος eCasing τα δεδομένα του σκελετού εισάγονται και παρακολουθούνται αυτόματα, επομένως δεν απαιτείται διπλός χειρισμός ή μη αυτόματη εισαγωγή δεδομένων. Η εφαρμογή υποστηρίζει όλα τα επιχειρηματικά μοντέλα αναγόμωσης με πλήρη παρακολούθηση μέσω κινητών συσκευών για τους σκελετούς των Πελατών καθώς και τις ροές Ανταλλαγής Σκελετών. Μέσω του dashboard πελατών, η εφαρμογή παρέχει εύκολη ορατότητα όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τον πελάτη – όπως σημειώσεις επιστροφής ή εντολές αγοράς.

Οι σκελετοί επιθεωρούνται τοπικά αντί να αποστέλλονται για κεντρικό έλεγχο. Μόνο σκελετοί που πληρούν τις προϋποθέσεις αποστέλλονται στις εγκαταστάσεις αναγόμωσης της Goodyear, χωρίς να γίνονται αποστολές σε όλη την Ευρώπη που να μην πληρούν τις προϋποθέσεις μη συμμορφούμενων σκελετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Goodyear Κατασκευαστής Θερινών Ελαστικών 2022
Τα Goodyear EfficientGrip 2 SUV είναι τα ελαστικά που χρειάζεται το SUV σου
Goodyear: Δοκιμές για τα λάστιχα χωρίς αέρα με ηλεκτρικά (+video)