Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

24 Hours of LeMans: Η προετοιμασία της Goodyear

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 Hours of LeMans: Η προετοιμασία της Goodyear

ΝΕΑ

24 Hours of LeMans: Η προετοιμασία της Goodyear

ΝΕΑ

Η Goodyear είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για την κατηγορία LMP2, στον 24ωρο αγώνα του LeMans, που είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα των αγώνων ταχύτητας και αντοχής.Η 24ωρη διοργάνωση του LeMans είναι κάθε χρόνο το πιο δημοφιλές γεγονός στο πρόγραμμα των αγώνων ταχύτητας και αντοχής

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την αγωνιστική ομάδα της εταιρίας, το Goodyear Blimp (το γνωστό αερόστατο της εταιρίας ) θα βρίσκεται στον αέρα κατά την διάρκεια του αγώνα

Η Goodyear είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στα 27 αυτοκίνητα της κατηγορίας LMP2. Επίσης η Goodyear σχεδιάζει και κατασκευάζει τα ελαστικά Eagle F1 SuperSport για την κατηγορία Prototype 2, τη μεγαλύτερη κατηγορία του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 σηματοδοτεί την 90στή έκδοση αυτού του ιστορικού γεγονότος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ο αγώνας αυτής της εβδομάδας αποτελεί τον τρίτο γύρο της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA.

Εκτός από τα 15 αυτοκίνητα που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, η Goodyear θα προμηθεύσει επίσης τα ελαστικά σε 12 οχήματα της κατηγορίας LMP2 που διαγωνίζονται στο LeMans. Η αποκλειστική συμφωνία της Goodyear για την προμήθεια ελαστικών στην κατηγορία LMP2 περιλαμβάνει την στενή συνεργασία με τις ομάδες καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, τόσο για το σετάρισμα των ελαστικών όσο και για τη στρατηγική στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του 24ωρου αγώνα στο LeMans.

Advertisement

Την περασμένη σεζόν, η νικήτρια ομάδα WRT στην κατηγορία LMP2, ολοκλήρωσε 363 γύρους στο σιρκουί συνολικού μήκους 13,6 χιλιομέτρων, καλύπτοντας απόσταση ίση με 16 Grand Prix της Formula 1. Οι γύροι μεταξύ των 2 pitsptops αποτελούνται συνήθως από 11 γύρους το καθένα και κάποιες ομάδες διανύουν 4 γύρους μεταξύ 2 pitstops ή 600 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας το ίδιο σετ ελαστικών.

Στον αγώνα LeMans του 2021, η μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε με ένα σετ ελαστικών Goodyear ήταν 650 χιλιόμετρα – μια απόσταση που ισούται με παραπάνω από το διπλάσιο ενός GrandPrix της Formula 1, και που συνήθως απαιτεί περίπου έξι σετ ελαστικών.

Advertisement

«Η Goodyear λατρεύει να επιστρέφει στο LeMans κάθε χρόνο», λέει ο Ben Crawley, Διευθυντής Motorsport της Goodyear και προσθέτει: «Είναι το κορυφαίο γεγονός των αγώνων αντοχής, ενώ και για εμάς στη Goodyear αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς. Ενώ ο αγώνας του LeMans διαρκεί 24 ώρες, η προετοιμασία μας για το γεγονός αυτό διαρκεί ολόκληρο το χρόνο, και όλη η ομάδα μας ανυπομονεί περισσότερο για το LeMans από οποιοδήποτε άλλο αγώνα. Η απίστευτη ατμόσφαιρα και ο έντονος ανταγωνισμός κάνουν το LeMans τόσο ξεχωριστό».

Η ομάδα WRT προηγείται στη βαθμολογία της κατηγορίας LMP2 του LeMans
Μετά από δύο γύρους της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, η ομάδα WRT προηγείται στην βαθμολογία με οδηγούς τους Rene Rast, Robin Frijns και Sean Gelael. Οι τρείς τους πηγαίνουν στο LeMans μετά τη νίκη τους στο Spa-Francorchamps τον Μάϊο, στον αγώνα διάρκειας 6 ωρών. Η United Autosports, νικήτρια του πρώτου γύρου στο Sebring, είναι μόλις έξι βαθμούς πίσω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Advertisement

 Παρουσιάζοντας ένα ελαστικό για βρεγμένο οδόστρωμα
Για πρώτη φορά
αυτή τη σεζόν, οι ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της κατηγορίας LMP2 έχουν πρόσβαση σε ένα ελαστικό της Goodyear το οποίο είναι κατάλληλο και για βρεγμένο αλλά και για στεγνό οδόστρωμα.

Πρόκειται για μια αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν και την προμήθεια ενός «ενδιάμεσου» ελαστικού. Ενώ μέχρι στιγμής, τα ελαστικά «ενδιάμεσου» τύπου ήταν αυτά που χρησιμοποιούνταν στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Goodyear παρουσιάζει τη στρατηγική ελαστικών διπλής χρήσης στο LeMans.

«Δουλέψαμε σκληρά για να αναπτύξουμε ένα ελαστικό για βρεγμένο οδόστρωμα το οποίο όμως να έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας», εξηγεί ο Mike McGregor, Endurance Programme Manager της Goodyear και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση αυτού του ελαστικού και είμαστε σίγουροι ότι οι οδηγοί θα απολαύσουν την πρόκληση του να αγωνίζονται με ένα τύπου ελαστικό».

Goingvirtual: Έκθεση σειράς esports ανοιχτή στο κοινό
Φέτος το LeMans Virtual θα είναι παρόν στο LeMans Fan Village,
δίνοντας στους παρευρισκόμενους, μια γεύση από τις προκλήσεις και την πίεση του πραγματικού αγώνα που διεξάγεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Η Goodyear είναι ο επίσημος συνεργάτης ελαστικών του πρωταθλήματος esports που ολοκληρώθηκε με ένα εικονικό 24ωρο αγώνα ταχύτητας στο LeMans τον Ιανουάριο και στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους ταχύτερους αγωνιζόμενους sim στον κόσμο. Ως προμηθευτής ελαστικών τόσο στον πραγματικό όσο και στον εικονικό αγώνα, η καινοτομία της Goodyear γίνεται ευρέως γνωστή σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 Το πρόγραμμα της Goodyear στο LeMans
Ενώ η προετοιμασία για το LeMans διαρκεί όλο τον χρόνο, οι μηχανικοί της Goodyear έφτασαν στην πίστα του αγώνα δύο εβδομάδες πριν από την εκδήλωση. Οι προπονήσεις και οι κατατακτήριες δοκιμές έγιναν Τετάρτη και Πέμπτη. Η ομάδα μηχανικών υποστήριξης πίστας της Goodyear συνεχίζει να υποστηρίζει τις ομάδες ακόμα και μετά την έναρξη του αγώνα, βρισκόμενη σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ομάδες στα pits, παρέχοντας συμβουλές σε θέματα στρατηγικής και εξασφαλίζοντας την έγκαιρη παράδοση των ελαστικών για τα pitstops όλη την ημέρα για 24 ώρες.

Ο 24ωρος αγώνας του LeMans ξεκινά στις 16:00 το Σάββατο 11 Ιουνίου (CESTtime)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Goodyear: Δοκιμές για τα λάστιχα χωρίς αέρα με ηλεκτρικά (+video)
Αυτό είναι το εντυπωσιακό Cadillac InnerSpace Concept
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για κάθε οδηγική συνθήκη σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα