Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Στον Evans ο πρώτος αγώνας της Σεούλ (+video)

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Στον Evans ο πρώτος αγώνας της Σεούλ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Στον Evans ο πρώτος αγώνας της Σεούλ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Mitch Evans κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο κερδίζοντας το πρώτο e-prix της Σεούλ. Η εκκίνηση του οδηγού της Jaguar ήταν ιδανική και τον έφερε στην πρωτοπορία με τον Vandoorne να τερματίζει πέμπτος. Εντυπωσιακή καραμπόλα επτά οδηγών σε έναν βρεγμένο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες ήδη από την αρχή της ημέρας. Οι κατατακτήριες δοκιμές διεξήχθησαν υπό βροχή και αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Rowland για να πάρει την pole μπροστά από τον Di Grassi. Στην εκκίνηση ο Βραζιλιάνος της Venturi Racing θα περνούσε αμέσως τον Rowland. Όμως ακόμη καλύτερη εκκίνηση είχε κάνει ο Evans.

Ο Νεοζηλανδός πέρασε μπροστά και από τον De Grassi λίγες στροφές αργότερα για να ανέβει πρώτος. Η Jaguar του Evans θα παρέμενε μπροστά μέχρι και το τέλος του αγώνα παίρνοντας μία πολύτιμη νίκη. Βέβαια, ο Vandoorne με την πέμπτη του θέση παραμένει το απόλυτο φαβορί.

Ο Vandoorne φαβορί για τον τίτλο

Ο Βέλγος της Mercedes έχει μία διαφορά 21 βαθμών από τον Evans με έναν αγώνα να απομένει. Αυτός θα διεξαχθεί αύριο και πάλι στην Σεούλ. Στον Vandoorne αρκεί να τερματίσει και πάλι πέμπτος για να μην τον ενδιαφέρει καθόλου τι θα κάνει ο Evans. Υπενθυμίζουμε ότι στην Formula E το σύστημα βαθμολόγησης είναι παρόμοιο με της Formula 1. Η μόνη διαφορά είναι πώς στον οδηγό που παίρνει την pole απονέμονται 3 βαθμοί.

Advertisement

Ασφαλώς και το highlight του αγώνα ήταν η καραμπόλα επτά μονοθέσιων. Οι Buemi, Askew, Lotterer, Ticktum, Turvey, Cassidy και De Vries όλοι βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο. Ο αγώνας είχε διακοπεί με κόκκινη σημαία. Στους τελευταίους γύρους του αγώνα ο Mortara εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα χάνοντας και τις όποιες μαθηματικές ελπίδες του είχαν απομείνει για τον φετινό τίτλο.

Το podium συμπλήρωσαν οι Rowland και Di Grassi. Αύριο πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος στην ίδια πίστα. Θα καταφέρει ο Evans να κάνει την μεγάλη ανατροπή έναντι του Vandoorne;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο Da Costa το δεύτερο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)
Formula E: Ο Dennis τον πρώτο αγώνα στο Λονδίνο (+video)
Formula E: Ο Di Grassi κερδίζει το δεύτερο e-prix στο Λονδίνο (+video)