Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Δεν θα γίνει ούτε το ePrix της Τζακάρτα

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Δεν θα γίνει ούτε το ePrix της Τζακάρτα

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Δεν θα γίνει ούτε το ePrix της Τζακάρτα

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα ακόμα πλήγμα στο καλεντάρι της Formula E λόγω της απειλής του κορωνοϊού, αυτή τη φορά με τον αγώνα της Ινδονησίας να ματαιώνεται.

Advertisement
Advertisement

Η… ηλεκτρική μάχη της Τζακάρτα ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου και θα ήταν ο πρώτος του θεσμού στην ασιατική χώρα. Όμως μετά από διαβουλεύσεις ανάμεσα στη Formula E, τη FIA, την Ikatan Motor Indonesia (IMI) και την οργανωτική επιτροπή του Jakarta E-Prix (OC), αποφασίστηκε πως δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας. Κι αυτό παρότι στην Ινδονησία η κατάσταση δεν έχει “ξεφύγει”, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να είναι μόλις 27, χωρίς κάποιος να χάσει τη ζωή του.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η απόφαση αυτή κρίθηκε ως η πιο υπεύθυνη κίνηση για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των αγωνιζόμενων, των μελών των ομάδων και των θεατών. Η Formula E θα συνεχίσει να εξετάζει την κατάσταση και συνεννόηση με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, θα αξιολογήσει την πιθανότητα να γίνει ο αγώνας σε κάποια νέα ημερομηνία».

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά ενώ ματαιώθηκαν ήδη τα ePrix στη Σανιά της Κίνας και τη Ρώμη της Ιταλίας, που θα λάμβαναν χώρα Μάρτιο και Απρίλιο αντίστοιχα. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Formula E εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει τα κενά στο καλεντάρι με έναν διπλό αγώνα στη Βαλένθια.

Όμως αυτή τη φορά όχι στους δρόμους της πόλης αλλά στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο και μάλιστα χωρίς θεατές στις κερκίδες. Ως πιθανότερη ημερομηνία είναι το διήμερο 4 και 5 Απριλίου. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει ePrix και επί Πορτογαλικού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα του Πορτιμάο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το MotoGP Κατάρ, αναβλήθηκε της Ταϊλάνδης
Formula E: Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το ePrix της Κίνας
Νέο καλεντάρι για το MotoGP μετά τις αλλαγές λόγω κορωνοϊού