Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Φινάλε στο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις!

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φινάλε στο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις!

ΑΓΩΝΕΣ

Φινάλε στο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις!

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από μια τριήμερη δοκιμασία στη Στερεά Ελλάδα, το δωδέκατο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώθηκε, με 51 πληρώματα να παίρνουν σημαία τερματισμού κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Νικητές ανακηρύχτηκαν και φέτος οι Φωτόπουλος/Γεωργίου με Alfa Romeo 2000 GT Veloce που ολοκλήρωσαν την αντεπίθεση τους και έγιναν το πρώτο πλήρωμα στη δωδεκαετή ιστορία του θεσμού που πανηγυρίζει δύο συνεχόμενες χρονιές.

Μάλιστα για τον Γεωργίου είναι η τρίτη σερί επιτυχία αφού είχε πρωτεύσει και το 2011, τότε όντας πλήρωμα με τον Α. Παπανίκο. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Κονταράτος/Δελαπόρτας με Porsche 911 SC ενώ τη τριάδα συμπλήρωσαν οι Αντωνόπουλος/Καλίτσης με Porsche 911 T.

Από τα πληρώματα που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι πρωτοεμφανιζόμενοι στη χώρα μας Ιταλοί Μερκατίλι/Καζαλέτζιο με Porsche 911 2.0 T ήταν στη θέση #14 της γενικής και πήραν τους περισσότερους βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Το δωδέκατο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις συνδύασε τη φυσική ομορφιά και τα σπάνια χρώματα της Ελληνικής περιφέρειας, με δύσκολες και απαιτητικές ειδικές διαδρομές, ενώ η υποδοχή των πληρωμάτων και των στελεχών στη πόλη της Ιτέας που φιλοξένησε τον αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από θερμή.

Υπενθυμίζουμε πως τελετουργικό μέρος του αγώνα ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής, στο λόφο του Φιλοπάππου, με την παραδοσιακή τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές, με φόντο τον Παρθενώνα.