Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

F2: Φοβερό προσπέρασμα και νίκη για Schumacher!

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F2: Φοβερό προσπέρασμα και νίκη για Schumacher!

ΑΓΩΝΕΣ

F2: Φοβερό προσπέρασμα και νίκη για Schumacher!

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου στη Formula 2 αλλά και με ορίζοντα την προαγωγή στον μαγικό κόσμο της Formula 1, πραγματοποίησε ο Mick Schumacher!

Advertisement
Advertisement

O γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Michael, κατέκτησε τη νίκη στον feature αγώνα στο Σότσι της Ρωσίας και αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα, με πέντε αγώνες να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν!

O Γερμανός πήγε στη Ρωσία με προβάδισμα 8 πόντων έναντι του Callum Illot, που αποτελεί επίσης μέλος της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Ferrari. Και το εύλογο ερώτημα ήταν: κατά πόσο μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση;

Σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, πίσω από τις Carlin του Jehan Daruvala και του pole-man, Yuki Tsunoda. O 21χρονος απαλλάχθηκε άμεσα από το εμπόδιο του Ινδού ενώ πίσω τους είχαμε συγκρούσεις και αυτοκίνητο ασφαλείας. Σε ένα συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη ενός εκ των διεκδικητών του τίτλου – του Δανού Christian Lundgaard.

Advertisement
Advertisement

O Schumacher ακολουθούσε τον Tsunoda, ακόμα κι όταν μπαίνοντας νωρίς για αλλαγή ελαστικών βρέθηκαν στο μέσο της κατάταξης. Όταν ολοκληρώθηκαν τα pit stop και βρέθηκαν ξανά στις πρώτες θέσεις, η πίεση του Schumi Jr άρχισε να γίνεται ασφυκτική.

Και στον γύρο 19 εκ των 28, ο Mick έκανε μία ευφάνταστη προσπέραση στη στροφή 2, αλλάζοντας γραμμή και αιφνιδιάζοντας τον Ιάπωνα. Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν κοίταξε πίσω, άνοιξε τη διαφορά του και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Advertisement

Ήταν συνολικά η τρίτη του επιτυχία στη Formula 2 και δεύτερη φετινή, που του επέτρεψε να σκαρφαλώσει στους 186 βαθμούς.

Advertisement

Ο Illot προσπάθησε να περάσει τον Tsunoda, ανεπιτυχώς και με τα ελαστικά του φαγωμένα, χρειάστηκε να ιδρώσει για να κρατήσει πίσω του τον Luca Ghiotto. Η τελική τους διαφορά ήταν στα μόλις 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Έτσι ο Βρετανός ανέβηκε στο βάθρο και περιόρισε τη ζημιά, πλέον είναι στους 168 βαθμούς και θα εκκινήσει τον αγώνα sprint της Κυριακής από την έκτη θέση, ενώ ο Schumacher από την όγδοη.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Διαβάστε επίσης:
Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

Todt: Συνεχίζει τη μάχη ο Michael Schumacher

Ένα όνειρο με τον Schumacher…