Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Στην ακαδημία της Ferrari o Schumacher Jr!

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στην ακαδημία της Ferrari o Schumacher Jr!

FORMULA 1

Επίσημο: Στην ακαδημία της Ferrari o Schumacher Jr!

FORMULA 1

Σας ενημερώσαμε όταν προέκυψε η διαρροή και πλέον είναι επίσημο: ο Mick Schumacher, ο γιος του σπουδαίου Michael, αποτελεί μέλος της FDA (Ferrari Driver Academy), της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Scuderia Ferrari!

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του που είχε ηγετικό ρόλο στην αυτοκρατορία της ιταλικής ομάδας, ο 19χρονος πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3 εντάσσεται στην «οικογένεια» της Scuderia.

«Είναι παραπάνω από προφανές πως η Ferrari έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου απ’ όταν γεννήθηκα αλλά και ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλες της οικογένειας. Είμαι λοιπόν πανευτυχής για αυτή την ευκαιρία», είπε ο Schumacher που φέτος θα τρέχει στη Formula 2, όντας ξανά οδηγός της PREMA, μίας ομάδας που είναι γνωστό πως έχει δεσμούς με τη Ferrari.

Από την πλευρά της ομάδας του Μαρανέλο, μίλησε ο νέος επικεφαλής της, Mattia Binotto, που στις πέντε χρονιές που κατέκτησε τον τίτλο ο Michael ντυμένος στα κόκκινα, ήταν μηχανικός της Scuderia.

Advertisement
Advertisement

«Για κάποιον σαν εμένα, που γνωρίζω τον Mick από τη γέννησή του, είναι αναμφίβολα αρκετά συγκινητικό να τον καλωσορίζω στη Ferrari. Όμως τον επιλέξαμε για το ταλέντο του, για τις ανθρώπινες και επαγγελματικές αξίες που τον κάνουν να ξεχωρίζει παρά το νεαρό της ηλικίας του», είπε ο Binotto.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως ο Schumacher Jr θα κάνει δοκιμές με τη Scuderia σε κάποιο από τα τεστ που θα διεξαχθούν εντός της αγωνιστικής σεζόν, άλλωστε οι κανονισμοί λένε πως στα δύο διήμερα τεστ του 2019 επιτρέπεται να λάβουν μέρος οδηγοί που έχουν λιγότερους από δύο αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 στο ενεργητικό τους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε τον Mick και με τα χρώματα των Haas ή Alfa Romeo Sauber σε κάποιο τεστ.

Advertisement

Εκτός από τον Schumi Jr, στην ακαδημία της Ferrari εντάσσονται ακόμα ο  γιος του Jean Alesi, Giuliano, ο Enzo Fittipaldi που είναι εγγονός του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Emmerson, καθώς και οι Callum Ilott, Marcus Armstrong, Robert Shwartzman και Gianluca Petecof.

Advertisement

Αντίθετα, εκτός ακαδημίας μένουν οι Guan Yu Zhou και Antonio Fuoco.