Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

F1 δοκιμές LIVE: Πετάει η Mercedes!

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 δοκιμές LIVE: Πετάει η Mercedes!

ΑΓΩΝΕΣ

F1 δοκιμές LIVE: Πετάει η Mercedes!

ΑΓΩΝΕΣ

Χθες ήταν ο Χάμιλτον που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:20.558 και όλοι έλεγαν εδώ στο Μοντμελό ότι πολύ δύσκολα θα κατέβει κάποιος πιο κάτω σε επιδόσεις. Πριν όμως περάσουν ούτε 24 ώρες ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατόρθωσε να βελτιώσει την εν λόγω επίδοση κατά τέσσερα δέκατα σταματώντας σήμερα το πρωί τα χρονόμετρα στο 1:20.130. Επίδοση σχεδόν 2.5 δευτερόλεπτα ταχύτερη της περσινής pole του Μαλντονάντο αλλά και της ταχύτερης περσινής στις δοκιμές εξέλιξης του Ράικονεν (1:22.030).

Advertisement
Advertisement

Για να επιτευχθεί αυτή η επίδοση η Mercedes έκανε μερικά γρήγορα περάσματα με μαλακή γόμα χωρίς πολλούς γύρους, ενώ το ίδιο επιχειρούσε εκείνη τη στιγμή και ο Αλόνσο με τη Ferrari. Ο Γερμανός με τον Ισπανό πιλότο εναλλάχτηκαν κάποιες φορές στην κορυφή των χρόνων με τον Αλόνσο τελικά να σημειώνει 1:20.494 επίσης με την μαλακή γόμα. Αργότερα που επιχείρησε με την πολύ μαλακή δεν κατάφερε να κινηθεί πιο γρήγορα και αυτό έχει την εξήγησή του. Η μαλακή γόμα έχει σκελετό τέτοιο ώστε να δουλεύει καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες οδοστρώματος ενώ η πολύ μαλακή αποδίδει πιο καλά στις υψηλές θερμοκρασίες οδοστρώματος.[nggallery id=1991]

Όπως και να έχει βέβαια δύσκολα αυτοί οι χρόνοι θα βελτιωθούν μέχρι την ολοκλήρωση των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που θα έρθει σε λιγότερο από δυο ώρες εδώ στη Βαρκελώνη.
Καθότι ο Ρόσμπεργκ θέλει να προλάβει μια πτήση αμέσως μετά τη λήξη των δοκιμών μίλησε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής ανάπαυλας. Ήμασταν εκεί για να τον ακούσουμε…

Τι σε κάνει αισιόδοξο για το ξεκίνημα της χρονιάς;
Είμαι σίγουρος πως η ομάδα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου σε σχέση με πέρυσι όπου ειδικά στο δεύτερο μέρος της χρονιάς είχαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Με τις αλλαγές που έγιναν στην δομή της ομάδας και το ανθρώπινο δυναμικό όλα πλέον δουλεύουν σωστά. Μετά την προσπάθεια που έγινε στο εργοστάσιο το χειμώνα ήρθαμε εδώ και διαπιστώσαμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο με βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση αλλά και χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας. Βέβαια πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την ικανότητα του μονοθεσίου μας να διατηρήσει έναν σταθερό και ανταγωνιστικό ρυθμό στον αγώνα. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες που αναμένονται στην Αυστραλία από τις σημερινές (15 βαθμοί Κελσίου στον αέρα, 25 βαθμοί Κελσίου στο οδόστρωμα).

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα εδώ