Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Συνέχεια στο Dakar της Σενεγάλης

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Extreme E: Συνέχεια στο Dakar της Σενεγάλης

ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Συνέχεια στο Dakar της Σενεγάλης

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του φιλόδοξου και πρωτοποριακού θεσμού της Extreme E που έλαβε χώρα στη Σαουδική Αραβία και την Al-Ula, στις 29-30 Μαΐου το σκηνικό μεταφέρεται στη Σενεγάλη και το Dakar!

Advertisement
Advertisement

Η Extreme E είμαι μία σειρά off-road αγώνων με αμιγώς ηλεκτρικά SUV, τα εντυπωσιακά ODYSSEY-21, που είναι όλα εφοδιασμένα με τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά 37 ιντσών Continental CrossContact Extreme E.

Αυτά δημιουργήθηκαν για να μπορούν να ανταπεξέλθουν και στις πιο ακραίες συνθήκες, τα πιο απαιτητικά αγωνιστικά τερέν.

Και μάλιστα με πλήρη αντίθεση, αφού καλούνται να αποδίδουν τα μέγιστα, τόσο στην έρημο όσο και στον πάγο, εξασφαλίζοντας πρόσφυση για τα ηλεκτρικά θηρία των 550 ίππων.

Advertisement
Advertisement

extremeE-2021-Rd1-Saudi-conti-tires-a1000x600

Θυμίζουμε πως αποστολή της Extreme E είναι να τονίσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή – γι’ αυτό και οι αγώνες πραγματοποιούνται σε μέρη του πλανήτη όπου οι συνέπειες αυτής είναι έκδηλες. Παράλληλα, οι διοργανωτές δεν επεμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον, προκειμένου να τηρηθούν τα απαιτούμενα οικολογικά πρότυπα, οι αγωνιζόμενοι μάχονται σε διαδρομές που χαράσσονται σε αυτές τις εκπληκτικές τοποθεσίες.

Κάθε μία έχει μήκος περίπου 16 χιλιόμετρα ενώ περνώντας και ξεκάθαρα μηνύματα για την ισότητα των φύλων, στην Extreme Ε κάθε ομάδα αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγό, οι οποίοι εναλλάσσονται στο τιμόνι και οι χρόνοι τους προστίθενται.

Advertisement

Κάθε Σαββατοκύριακο αγώνων κατανέμεται σε δύο ημέρες: οι ελεύθερες και οι κατατακτήριες δοκιμές πραγματοποιούνται το Σάββατο ενώ οι ημιτελικοί και οι τελικοί πραγματοποιούνται την Κυριακή. Υπάρχουν δύο ημιτελικοί αγώνες, όπου, στον κάθε έναν, συμμετέχουν οι τρεις καλύτερες ομάδες από τους προκριματικούς γύρους. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες περιορίζονται στο Shoot Out όπου μάχονται για το τελικό πλασάρισμα την κατάταξη, βάσει του οποίου προκύπτει και η βαθμολόγηση. Οι δύο πρώτοι κάθε ημιτελικού κερδίζουν μια θέση στον τελικό, διεκδικώντας τη νίκη.

extremeE-2021-Rd1-Kristoffersson-taylor-a1000x600

Advertisement

Το πρόγραμμα της παρθενικής σεζόν της Extreme E:
#1, Al-Ula, Σαουδική Αραβία, 3-4/4, Νικήτρια ομάδα: Rosberg X Racing
#2, Dakar, Σενεγάλη, 29-30/5
#3, Kangerlussuaq, Γροιλανδία, 28-29/8
#4, Santarém, Βραζιλία, 23-24/10
#5, Ushuaia, Γη του Πυρός, 11-12/12

Διαβάστε επίσης:
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Extreme E (videos)
Mikaela Ahlin-Kottulinsky: Η οδηγός της Extreme E μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (+video)
X e-Factor: Αφιέρωμα στο φιλόδοξο νέο θεσμό της Extreme E (video)