Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ERC: Νίκη Lappi στη Λετονία

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ERC: Νίκη Lappi στη Λετονία

ΑΓΩΝΕΣ

ERC: Νίκη Lappi στη Λετονία

ΑΓΩΝΕΣ

Ένας Φινλανδός πανηγύρισε στο δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος – το Ράλι Liepāja. Ο λόγος για τον Esapekka Lappi που ξεκίνησε με το δεξί τις φετινές του προσπάθειες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο 23χρονος που δεν έτρεξε στο Jannerrallye όπου θριάμβευσε ο Robert Kubica, έπιασε έτσι στη βαθμολογία τον Πολωνό που με τη σειρά του, δεν έτρεξε στη Λετονία αφού αυτή την εβδομάδα μάχεται στο Ράλι Σουηδίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Lappi κέρδισε επτά από τις δώδεκα ειδικές διαδρομές με το Skoda Fabia S2000 και παρότι στο πρώτο σκέλος είχε βραχεία κεφαλή της τάξης των 2.6sec, στο ξέφυγε και πήρε τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Αυτός που τον κόντραρε ήταν ο Vasily Gryazin. Ο Ρώσος πήρε δυο ειδικές και οι δυο τους εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία την πρώτη ημέρα του αγώνα. Όμως στη δεύτερη ο Gryazin αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων του Ford Fiesta S2000 και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Ιρλανδός Craig Breen, στην τελευταία του εμφάνιση πίσω από το τιμόνι του Peugeot 207 S2000 αφού από εδώ και πέρα, θα έχει στα χέρια του το νέο 208 T16.

Αποχαιρέτησε το 207 S200 με βάθρο ο Breen – Φωτογραφία: fiaerc.com/Media

Άτυχος ο ο Bryan Bouffier, η αποκάλυψη του πρόσφατου Ράλι Μόντε Κάρλο στο WRC, καθώς είχε μία έξοδο στο πρώτο σκέλος, που τον έθεσε εκτός μάχης ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία.

Ο επόμενος γύρος του ERC, το Ράλι Ρουμανίας, ματαιώθηκε λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης στην περιοχή που φιλοξενούσε τις ειδικές διαδρομές. Επόμενη λοιπόν στάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είναι το δικό μας Ράλι Ακρόπολις, που θα διεξαχθεί 28-30 Μαρτίου!