Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μπαίνει και η Lamborghini στην LMDh του 24h Le Mans!

Ελλάδα 21:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει και η Lamborghini στην LMDh του 24h Le Mans!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπαίνει και η Lamborghini στην LMDh του 24h Le Mans!

ΑΓΩΝΕΣ

Οι νέοι κανονισμοί των αγώνων αντοχής φαίνεται πως έχουν αποδειχθεί δελεαστικοί για τους κατασκευαστές, γι’ αυτό και βλέπουμε ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να δεσμεύονται στις νεοσύστατες κατηγορίες LMD και LMDh. Πλέον και τη Lamborghini!

Advertisement
Advertisement

To ιταλικό brand αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επισημοποιήσει την εμπλοκή του, η οποία θα έχει ως εφαλτήριο το 2024 και θα αφορά στην LMDh. Προτού μπούμε σε λεπτομέρειες, να διευκρινίσουμε τι αφορούν οι δύο Κλάσεις, οι οποίες όμως αφορούν μία, κοινή κατηγορία. Και μία κατηγορία τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το WEC, όσο και το αντίστοιχο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, το IMSA.

Όμως τα LMD, τα «Hypercars», έχουν μεγάλη ελευθερία κανονισμών. Είναι πρωτότυπα, οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν διάφορες σχεδιαστικές και τεχνολογικές οδούς, σε μία κατηγορία όπου συμμετέχουν ήδη οι Toyota και Scuderia Glickenhaus και προσεχώς θα έχουμε Peugeot (το 2022) και Ferrari (το 2023).

Στην LMDh στο παιχνίδι θα μπουν ακόμα οι BMW, Acura/Honda αλλά και οι Audi/Porsche, δύο εταιρείες που όπως και η Lamborghini, ανήκουν στο Volkswagen Group.

Advertisement
Advertisement

Στην Κλάση αυτή οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν σασί συγκεκριμένων προδιαγραφών, με τη Lamborghini, όπως και οι Audi/Porsche, να επιλέγει την πλατφόρμα της Multimatic. Επίσης έχουν το ίδιο υβριδικό σύστημα.

Περισσότερα για το πρόγραμμα, ενδεχομένως οδηγούς αλλά και την αγωνιστική ομάδα που θα το τρέξει, θα τα μάθουμε σε μερικά 24ωρα. Λίγο πολύ, στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, αναμένεται να υπάρχουν αντίστοιχα νέα και από το στρατόπεδο της Cadillac.

Ο φετινός 24ωρος αγώνας Le Mans θα διεξαχθεί στις 21-22 Αυγούστου.

Advertisement

le-mans-2018-by-bmw-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
Formula E: Εντός έδρας πάρτι για τους Βρετανούς (vids)
Στην Ελλάδα ο τελικός του eWRC (video)
«Βράζουν» στη Red Bull με τον Bottas (video)

Advertisement