Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Audi RS Q e-tron: Θα αλλάξει την μορφή των Rally Raid; (+video)

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS Q e-tron: Θα αλλάξει την μορφή των Rally Raid; (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Audi RS Q e-tron: Θα αλλάξει την μορφή των Rally Raid; (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά το θρυλικό Quattro της δεκαετίας του ’80, η Audi μπορεί να αλλάξει ξανά μια μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την καινοτομία της. Αν και απέτυχε να διεκδικήσει τη νίκη στην πρώτη της συμμετοχή στο Ράλι Dakar, οι αντίπαλοί της δείχνουν να… φοβούνται το υβριδικό Audi RS Q e-tron.

Advertisement
Advertisement

Το Hybrid Dakar Racer της Audi, είναι πολύ γρήγορο για να το ανταγωνιστούν οι άλλες ομάδες

Διαθέτοντας ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με κινητήρα εσωτερικής καύσης ως γεννήτρια για τις μπαταρίες των ηλεκτροκινητήρων το Audi RS Q e-tron είναι σύμφωνα με την Prodrive: «Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο για rally raid». Αυτό δήλωσαν οι ιθύνοντες της κατασκευάστριας των buggies BRX (Bahrain Raid Xtreme) σε μια συνέντευξη, που έδωσαν μετά το Ράλι Dakar.

Γιατί δεν κέρδισε η Audi;

Advertisement
Advertisement

Μια σύγκρουση και προβλήματα πλοήγησης στις αρχές του Ράλι Dakar του 2022 ήταν οι αιτίες που έβγαλαν όλα τα RS Q e-tron από την διεκδίκηση της νίκης. Όμως τα οχήματα απέδειξαν την ταχύτητά τους κερδίζοντας τέσσερις από τα 12 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα.

«Νομίζω ότι μεταξύ εμάς και της Toyota, δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Φαίνεται πολύ δίκαιο τα Audi είχαν ταχύτητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Prodrive, David Richards και πρόσθεσε: «Η απόδοση των Audi ήταν σε διαφορετικό επίπεδο. Είχαν 200 κιλά επιπλέον και ήταν πολύ πιο γρήγοροι από το αυτοκίνητό μας. Οπότε, αν ήταν αξιόπιστοι, θα είχαν κερδίσει, εύκολα».

Advertisement

Παρόλο που η ομάδα του ήταν η νικήτρια του αγώνα, ο διευθυντής της ομάδας Dakar της Toyota, Glyn Hall, συμφώνησε με τον Richards, λέγοντας ότι ήταν ξεκάθαρα το πιο γρήγορο αυτοκίνητο. «Λοιπόν, το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι τα Audi έκαναν φανταστική δουλειά δείχνοντας πόσο γρήγορα ήταν», είπε ο Hall σε συνέντευξή του.

Advertisement

«Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ώστε όλοι να έχουν ίσο ανταγωνισμό. Και αυτή είναι η δουλειά της FIA να το πετύχει. Διαφορετικά, η Audi θα ερχόταν και θα σκότωνε το άθλημα», είπε ο Richards, ο οποίος τόνισε ότι η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στους αγώνες είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί χρόνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Prodrive Hunter T1+: Το νέο «όπλο» του Ράλι Ντακάρ
Rally Dakar 2022: Πρώτη νίκη για τον Sainz με το ηλεκτρικό Audi (+video)
Rally Dakar 2022: Κυρίαρχος ο Al-Attiyah της Toyota