Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Prodrive Hunter T1+: Το νέο «όπλο» του Ράλι Ντακάρ

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Prodrive Hunter T1+: Το νέο «όπλο» του Ράλι Ντακάρ

ΝΕΑ

Prodrive Hunter T1+: Το νέο «όπλο» του Ράλι Ντακάρ

ΝΕΑ

Η αγωνιστική ομάδα Bahrain Raid Xtreme παρουσίασε το νέο της όχημα που θα συμμετέχει στο ράλι Ντακάρ του 2022.

Advertisement
Advertisement

Το να κατακτήσεις τη νίκη ή έστω να τερματίσεις στον φημισμένο αγώνα αντοχής του Ντακάρ, αποτελεί ένα τεράστιο επίτευγμα, τόσο για το πλήρωμα του αυτοκινήτου, όσο και για την ομάδα, καθώς οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για όλους.

Μία από τις ομάδες που φέρουν τον τίτλο του φαβορί είναι αυτή της Bahrain Raid Xtreme, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στον αγώνα του 2021, με δύο συμμετοχές, τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο WRC, Sébastien Loeb και τον πολύπειρο Nani Roma, με τον Ισπανό να κατακτά την 5η θέση με το πρωτότυπο Hunter.

Advertisement
Advertisement

Λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, καθώς νέες ομάδες μπαίνουν στο «παιχνίδι», με σημαντικότερη αυτή της Audi με το ηλεκτρικό RS Q e-tron, η BRX συνεχίζει την συνεργασία της με την Prodrive, παρουσιάζοντας την αναβαθμισμένη έκδοση Hunter T1+. Λόγω των αλλαγών που αφορούν τη μείωση των διαφορών στις επιδόσεις των δικίνητων και τετρακίνητων μοντέλων, το νέο αγωνιστικό διαθέτει σημαντικές διαφορές.

Η σημαντικότερη αυτών είναι η αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης στα 350 χλστ., με μεγαλύτερα αμορτισέρ και νέες ρυθμίσεις στην γεωμετρία, ενώ σημαντική είναι η αύξηση του πλάτος του αμαξώματος στα +3 εκατοστά. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα φρένα, φαρδύτερα ελαστικά (37 ιντσών σε 17άρες ζάντες), ενώ μικρές βελτιώσεις έχει δεχθεί και η μετάδοση.

Advertisement

Κάτω από το αμάξωμα υπάρχει ένα εξελιγμένο από την Prodrive V6 μοτέρ της Ford, με διπλά turbo και κυβισμό 3,5 λίτρα, το οποίο θα αποδίδει πάνω από 400 PS και 700 Nm ροπής και στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 500 λίτρων καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Land Rover Defender: Έτσι θα δείχνει η αγωνιστική έκδοση Dakar
Με Dream Team στο Ράλι Ντακάρ η Audi
Έτοιμο για το Dakar το Toyota Hilux με κινητήρα Lexus V8

Advertisement