Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24h Le Mans: 4η συνεχόμενη νίκη για Toyota

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24h Le Mans: 4η συνεχόμενη νίκη για Toyota

ΑΓΩΝΕΣ

24h Le Mans: 4η συνεχόμενη νίκη για Toyota

ΑΓΩΝΕΣ

H TOYOTA GAZOO Racing πανηγύρισε μία ιστορική νίκη στις 24h Le Mans, την πρώτη της νέας υβριδικής εποχής του θρυλικού αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Η τέταρτη συνεχόμενη επιτυχία της ιαπωνικής ομάδας στο Circuit de la Sarthe, σήμανε για το τέλος της κακοδαιμονίας για το πλήρωμα του #7, με τους Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez να βλέπουν πρώτοι την καρό σημαία με το GR010 Hybrid.

Το συγκεκριμένο πλήρωμα είχε γνωρίσει πολλές ατυχίες τα τελευταία χρόνια, όμως αυτή τη φορά, παρότι είχαμε 24 δραματικές ώρες μάχης στη φημισμένη γαλλική πίστα, τίποτα δεν κατάφερε να τους πατήσει φρένο.

Ο Kobayashi πήρε την pole, o Conway ήταν πίσω από το τιμόνι στην εκκίνηση στη βρεγμένη πίστα και σύντομα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα αφού το άλλο Toyota, το #8 των Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima and Brendon Hartley, χτυπήθηκε από το #708 Glickenhaus του Oliver Pla και έχασε έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Με τη συμπλήρωση του ενός τρίτου του αγώνα, το #8 είχε αναρριχηθεί στην κατάταξη, με την Toyotaνα είναι πλέον στο 1-2. Όμως δεν κατάφερε να απειλήσει το #7, λόγω προβλημάτων στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, που σήμαιναν πως έπρεπε να κάνει μικρότερα σε διάρκεια stint. Πρόβλημα που εμφανίστηκε και στο #7 αλλά η Toyota το διαχειρίστηκε φτάνοντας σε ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Το βάθρο συμπλήρωσε το #36 Alpine A480-Gibson, που επί της ουσίας είναι το περυσινό Rebellion R-13, με τους Nicolas Lapierre, Andre Negrao και Matthieu Vaxiviere να χαρίζουνς τη γαλλική ομάδα το πρώτο της βάθρο στις 24h Le Mans.

Advertisement

Ήταν όμως θετική και η παρουσία της Glickenhaus που παρότι στο ντεμπούτο της, είχε διπλό τερματισμό και μάλιστα στην πρώτη πεντάδα!

Στην LMP2 πρώτευσε το #31 της Team WRT με τους Robin Frijns, Ferdinand Hubsburg και Charles Milesi που κατέλαβαν την έκτη θέση στη γενική κατάταξη.

Advertisement

Στη GTE-Pro επικράτησαν οι Alessandro Pier Guidi, James Calado και Come Ledogar με τη #51 Ferrari 488 GTE EVO που κατέλαβε την εικοστή θέση στη γενική κατάταξη. Ενώ αυτοκίνητο της Ιταλικής εταιρείας επιβλήθηκε και στη GTE-Am. Συγκεκριμένα η #83 488 GTE EVO των Francois Perrodo, Nicklas Nielsen και Alessio Rovera.

Αναλυτικά η κατάταξη:
#7 TOYOTA GAZOO Racing (Conway/Kobayashi/Lopez) 371 γύροι
#8 TOYOTA GAZOO Racing (Buemi/Nakajima/Hartley) +2 γύρους
#36 Alpine (Negrao/Lapierre/Vaxiviere) +4 γύρους
#708 Glickenhaus (Derani/Mailleux/Pla) +4 γύρους
#709 Glickenhaus (Briscoe/Westbrook/Dumas) +7 γύρους
#41 WRT (Frijns/Habsburg/Milesi) +8 γύρους

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)
Mikaela Ahlin-Kottulinsky: Η οδηγός της Extreme E μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (+video)
Ο νικητής του Ράλι Ντακάρ, Kevin Benavides, μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto